用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 Music::::學校音樂節>>> Timetable
樓主: bebebe12345
go

Music::::學校音樂節>>> Timetable   [複製鏈接]

洛婷,

明白了, 謝謝您! PARTNER第一次參加, 我諗我話著咩佢就著咩架喇, 哈哈!

醒目開學勳章 王國長老

我想問下, 點解我女參賽果場, 上下半場共5X個人(正常丫)
另外一場, 只有上半場係果隻4級項目共32人(未改期之前28咋), 下半場係另一個5級比賽
http://www.hksmsa.org.hk/Timetab ... 14&ClassID=3775

咁果場少左一半人, 獎又係咁多個, 咪好抵?!

Charlotte_mom 發表於 12-2-15 10:06
我想問下, 點解我女參賽果場, 上下半場共5X個人(正常丫)
另外一場, 只有上半場係果隻4級項目共32人(未改期 ...

不是這樣的,你們32人當中就會分高下

分市區、新界東、新界西。
你屬新界西,每組都是30-32人。在新西是公平,相對市區每組的人數,你可以說"好抵"。

獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

bebebe12345 發表於 12-2-15 10:55
分市區、新界東、新界西。
你屬新界西,每組都是30-32人。在新西是公平,相對市區每組的人數,你可以說"好抵" ...

咦.係wor,點解係新界西?
在megabox 比賽的是細佬?

醒目開學勳章 王國長老

唔係上下半場完左, 再一齊計分嗎? 我既認知係咁WOR
我唔係新界西......我係U區, 去MEGABOX比賽呀(U組4組O係香港一組O係九龍), 我係奇怪點解呢組新界西少左一半人姐 (新界東/西, 有機會去九龍或新界)

我仔都無學琴

Charlotte_mom 發表於 12-2-15 11:12
唔係上下半場完左, 再一齊計分嗎? 我既認知係咁WOR
我唔係新界西......我係U區, 去MEGABOX比賽呀(U組4組O係 ...

哦..即是囡囡不是呢組的,你只是quote
你見到name list 最後寫住competition end 字樣嗎?
即是說此時段已經完了,就呢堆competitors比
即呢一組根本就是得32 competitors

marcuscyrus 發表於 12-2-15 11:22
哦..即是囡囡不是呢組的,你只是quote
你見到name list 最後寫住competition end 字樣嗎?
即是說此時段已 ...

剛剛去望下
w114,共5組,約30人一組,即共約150參賽
一定只可這樣分成5小組了
w117的參賽人數相約,所以就這樣,一人用一個比賽時段
114有114比,117有117比
^_^

醒目開學勳章

W 區人數一般都會少過 U 區 ,
所以有少部份人會專登揀佢博攞獎 ﹗

醒目開學勳章 王國長老

marcuscyrus 發表於 12-2-15 11:25
剛剛去望下
w114,共5組,約30人一組,即共約150參賽
一定只可這樣分成5小組了

我忍唔住續組去睇:
114共有12組, 2組E, 5組U, 5組W
E組人數: 60, 60
U組人數: 57, 54, 55, 55, 55
W組人數: 32, 29, 29, 31, 30

真係R爆頭都唔明佢點分! 點解W組得咁小人, 又唔GROUP埋做3組? 唔好賴咩近咩遠, 根本香港既去九龍, 新界既咪又去九龍!

洛婷:
我都聽過人地話, 去新界搏易D得獎, 我一直以為係水準高低問題, 估唔到連人數都係問題!

醒目開學勳章

Charlotte_mom 發表於 12-2-15 14:35
我忍唔住續組去睇:
114共有12組, 2組E, 5組U, 5組W
E組人數: 60, 60
U組人數: 57, 54, 55, 55, 55
W組人數: 32, 29, 29, 31, 30

真係R爆頭都唔明佢點分! 點解W組得咁小人, 又唔GROUP埋做3組? 唔好賴咩近咩遠, 根本香港既去九龍, 新界既咪又去九龍!

洛婷:
我都聽過人地話, 去新界搏易D得獎, 我一直以為係水準高低問題, 估唔到連人數都係問題!
[/quote]新界區水準一 d 都唔輸蝕 ,
只係可能人數比較少 , 得獎機會較大 !!!

醒目開學勳章 王國長老

我點敢話新界質數唔好我個琴老師都係上水人, 細個年年得獎架, 聽講近年仲有過江龍(特登返大陸搵名師學), 點敢睇小新界區啊
我意思係: 我有唸人地特登去新界果D, 係咪以為新界質數差D姐

回覆:Charlotte_mom 的帖子

之唔系,王琦都是在天水圍讀書。

licarol  who is 王琦?  發表於 12-2-23 19:38

小伊 發表於 12-2-15 17:00
之唔系,王琦都是在天水圍讀書。

咦係咩?唔講唔知tim
以為他不是拔就是喇

wootaitai  我印象中見過他穿拔拔校服  發表於 12-2-16 09:39

回復 Charlotte_mom 的帖子

分5組可以慳到一個時段
w114:151人分3組每組約50人,要用3個上午時段
w117:147人分3組每組約50人,要用3個上午時段
加埋共6個sessions
但w114跟w117同分5組,就可以w114, w117每組約30人加埋共約60人,用5個時段就可以完成所有比賽
我估下架ja
其實我只係想講安排上真係唔容易,我自己搞學生的音樂會,都已經係就到呢個就唔到o個個,就到個場就唔到期,就到個場就到期又就唔到budget

醒目開學勳章 王國長老

原來你係琴老師? 失敬失敬 (唔好怪我粗心大意, 我對人名同人樣都係非常攪唔掂)

嘩, 咁就黎音樂節, 又有排忙了...........我女個老師, 舊年捱到成日病, 今年話打算結婚生仔, 佢話想cut學生, 我好驚啊 (我女表現超級飄忽, 我怕人地嫌佢咋)

Charlotte_mom 發表於 12-2-15 19:25
原來你係琴老師? 失敬失敬 (唔好怪我粗心大意, 我對人名同人樣都係非常攪唔掂)

嘩, 咁就黎音樂節,  ...

其實全年都要忙
2,6,10月忙theory
3月音樂節
4-5月8-11月又琴試

醒目開學勳章 王國長老

仲有幫學生攪CONCERT
黎緊暑假我女要上樂理雞精班(老師話如果佢唔生性就變成音樂營--O係度訓埋)
‹ 上一主題|下一主題