用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 蘇浙小學校 請問有無人已收到蘇浙2012-13 K1的信?
go

請問有無人已收到蘇浙2012-13 K1的信? [複製鏈接]

請問有無人已收到蘇浙2012-13 K1的信? 唔知今年收或唔收會唔會都會寄信呢?
   0    0    0    0

琴日打咗電話, 職員話要二月底前至寄出

shiela 發表於 12-2-1 12:27
琴日打咗電話, 職員話要二月底前至寄出
上年12月初interview,要2月底先有result?? 

係喎, 我話係個老師同我地講二月前, 但佢話佢地有貼通告出來, 但點解又同我地講係二月前呢? 貼通告....係學校, 正常家長應該都唔會去學校問或查通告呱!點解唔係學校個網址通知大家呢??? 唉!

回復 shiela 的帖子

Anyway, thanks for letting us know.  Good luck to us all!

回覆:請問有無人已收到蘇浙2012-13 K1的信?

希望快d!得唔得都早d知!

They have posted the 'announcement date' discreetly on the wall of the waiting room on the day of the interview.
It was 2x Feb., but I forgot about the exact date.

係!! 我真係無留意到, 但等到今日都真係有D開始擔心

I checked the announcement date from the notice before and always thought it's Feb 21.  looking forward to the letter

回覆:bcwong 的帖子

Letter rec'd today

回復 mamay 的帖子

請問佢地有無個 letter date? 今日都有 check 信箱, 但都無, 會係未寄晒定我個囝唔收?

請問佢地會全部人都通知, 定只寄收GA 生呢?

今日再打去, 職員話仲有部份未寄出, 明日會全部寄出. 叫我耐心等候....

又係剛收到PM waiting, 我真係唔明佢地係用咩收生準則, 我個仔果日表現真係唔差, 自己用咗中英&國語回答所有問題, 仲有同老師講bye bye & 再見. 唔通真係只係 lucky draw??? 因當日我仲見到個老師係 interview form 上 tick 晒 A 添.

stepyau  N班不是直上的;有無稍稍優勢我不知道,但學校總是反復強調話無~~可以直上的話,我就不用in成十幾間啦,幸好,最後都有offer。  發表於 12-3-2 16:28
cutieparadise  我都係pm waiting, 我覺得係n班直上後都無咩位....所以我女答哂都無行.....  發表於 12-3-1 12:15

今日收到信pm waiting.... Aiiiii... At least not a rejection letter...

但佢地不嬲都話唔係直升架, 唔通今年改咗

回復 shiela 的帖子

學校話明沒有直升,幸好我小朋友收返讀K1 -- 工人姐姐告訴我小朋友“很多”同學都有offer(她也是向其他姐姐八的),究竟有幾多收幾多不收,我就不知道了。我認識的PN同學都收(其實我只識得兩個),另外不是讀PN有兩個,一個家姐讀K3,收am,一個11月細女,收pm。

如果佢地會收返PN, 又或者係本身有siblings既, 我唔會抱咁大希望LOR, 除此之外, 我得到既informations, 被收既好多都係屋企有D家底. 唔知係咪咁, 所以有話佢地想脫離學卷

我覺得蘇浙不算太貴族,起碼我眼見的家長(我一個星期送小朋友上學一天,幼兒園),都幾平實feel,不少更是地道"北角人",即不咸不淡廣東話流利福建話。我認識有offer的幾個,包括我自己,都是普通家庭而已。11月細女的daddy告訴我,囡囡面試時玩野,所有問題都專登答錯,但都有pm offer,連佢自己都覺得奇。其實,每間學校收生的準則,都是一個謎。

回覆:stepyau 的帖子

我想今年報呢間,prefer am class 但冇都會要pm class, 想問吓填form時 是否只可填am or pm? 同埋k1有冇返全日的?返9-4的嗎?我上學校個網睇唔倒呢d information

betsyching 發表於 12-3-25 00:50
我想今年報呢間,prefer am class 但冇都會要pm class, 想問吓填form時 是否只可填am or pm? 同埋k1有冇返 ...

K1 無全日, K2先開始有.

‹ 上一主題|下一主題