用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 所識個個in dbs 都在11/2上午,是否真是一場show? ...
go

所識個個in dbs 都在11/2上午,是否真是一場show? [複製鏈接]

所識個個in dbs 都在11/2上午,是否真是一場show?可以in 幾多人?請問各位有得in 的朋友是否成績優異/其他才華天份?
   0    0    0    1

唔好諗咁多。而家人地比個機會你,你就走去諗咁多野,都係對件事沒有幫助!
我係你就疊埋心水,盡力做好。機會只係會留比有準備的人。
:verycold: :verycold: :verycold:

有得去in咪好囉,我個番個仔in都無得in
8-)

同意,盡力做好,當俾次機會小朋友見見世面,多次練習機會。

nicolewong58 發表於 12-2-8 13:48
所識個個in dbs 都在11/2上午,是否真是一場show?可以in 幾多人?請問各位有得in 的朋友是否成績優異/其他才 ...
小兒沒有特異功能,成績算是OK,全級保持頭十名(普通屋邨學校而已),從開始也沒有想龎冋會有面試機會,所以可以面試已覺得達成願望了(無期望就不會失望)。所以只管努力去做好面試,當吸取經驗,等自行面試時可以鎮定一點。小兒切說有機會在外邊面試,也可以見識一下外邊有才華的同學,到自己往自行的中學面試時,會緊張少一點。
加油做好自己就是了,也是好經驗來的。

好多學校由其是那些頂級名校,每間小學唔會收得多,當要選擇時,好多時就靠面試。現今社會,你諗下你去見工,會唔會齋睇你履歷就請你?齋睇你履歷就確定你一定好做得野?如果你能從正面d去睇,呢場show就係比你去盡演渾身解數的一個好機會。小心就係輸係呢場show這個環節!
:verycold: :verycold: :verycold:

間間學校作風不同.  唔係一定是"SHOW"的, 就算是一場SHOW, 小朋友都做得好好睇睇, 以示對自己&學校的尊重.  正如頒獎台上, 不是個個都有份領獎, 席上&台下的都是一同參與的.

nicolewong58 發表於 12-2-8 13:48
所識個個in dbs 都在11/2上午,是否真是一場show?可以in 幾多人?請問各位有得in 的朋友是否成績優異/其他才 ...
所識個個 - means how many? 2 or 10 or 20?
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

wildcat_hk 發表於 12-2-8 16:46
有得去in咪好囉,我個番個仔in都無得in

乜吾係個個都有得in

我睇報紙話1100份表揀300至400個人in…

我幫亞仔最後一日下午遞form, reference no. 去到1千6百幾, 即是約有1700人報.

我都想比個仔有多一次面試經驗, 當是練習, 所以對得失也take it easy.

識得一個小朋友家長由始至終都收唔到面試信,唔服氣底下打電話去 leui,比佢leui到11/2面試

引用:識得一個小朋友家長由始至終都收唔到面試信

原帖由 DBS_spdm 於 12-02-10 發表
識得一個小朋友家長由始至終都收唔到面試信,唔服氣底下打電話去 leui,比佢leui到11/2面試 ...
咁都得

我都係咁話。
‹ 上一主題|下一主題