用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) GH waiting receive call?
樓主: wongcyan
go

GH waiting receive call?   [複製鏈接]

回覆:GH waiting receive call?

Just received a call from GH for a "面見"on the coming Thursday. Pay attention to your mobile if you are expecting their call.

回覆:keio 的帖子

Received call today?

引用:Received+call+today? +

原帖由 tammyee 於 12-06-09 發表
Received call today?
Yes.

引用:但我係星期二上午見面呀

原帖由 an~gel 於 12-06-09 發表
但我係星期二上午見面呀
祝你當日成功!我地應該不會去interview 了,不過很開心學校的call.

回覆:keio 的帖子

引用:多謝keio,+我都希望承你貴言,點解你唔去見

原帖由 an~gel 於 12-06-09 發表
多謝keio, 我都希望承你貴言,點解你唔去見面?我等左呢個機會2年啦

...
因為小女已有心儀幼稚園收了而且已經連校服都做埋,老公話還是不要再改了。我個人是十分喜歡德望的,如果早點收到call 或者會不一樣呢!

星期二加油啊!

Hello! 我今日都收到德望既電話,完全不敢相信呢!
我地會星期三早見喎,星期二,三同四都見學生,唔通好多小朋友有2nd in?  
佢在電話說要見下個小朋友,而不是說要面試,
我睇返去年講2nd interview既post話,有約16個小朋友2nd in,而全部2nd in既小朋友都會收,唔知係咪真既呢?
雖然未知收唔收,但我仍然有如在夢中既感覺啊~

Hello,我都尋日都收到call,明天星期一早上,同様都係講想見小朋友,希望同以往一樣2nd 全收,good luck all

angiebb 發表於 12-6-10 07:20
Hello,我都尋日都收到call,明天星期一早上,同様都係講想見小朋友,希望同以往一樣2nd 全收,good luck a ...

hi,angiebb! 請問知不知道以往都是2nd見既全收的嗎? 我只見到去年有人說是,同埋會否即刻交留位費?

MamaRabbit 發表於 12-6-10 11:12
hi,angiebb! 請問知不知道以往都是2nd見既全收的嗎? 我只見到去年有人說是,同埋會否即刻交留位費? ...
Hi MamaRabbit我都唔清楚,我大女2nd小學即刻交留位費辦手續,幼稚園就唔清楚,明天細女2nd先知

angiebb 發表於 12-6-10 17:32
Hi MamaRabbit我都唔清楚,我大女2nd小學即刻交留位費辦手續,幼稚園就唔清楚,明天細女2nd先知

...
祝你明天面見成功,記住上黎報喜呀!

5162002 發表於 12-6-10 13:51
去年2ND IN 全收是真的嗎?曾見到BK有人話有人IN 完就走,沒註,有沒有人知呀? ...
咁我又唔肯定是否全部既,你可以看看以下link,研究下,但肯定的是,2nd in的小朋友人數不多
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2295689&extra=page%3D3&page=3

I got a call too!  I like Good Hope, but I have my concerns...such as not all kids get promoted to Primary, and it is a bit far!  But my husband is very fond of it?  Does anyone know their rate of acceptance into its primary section?

dch_07 發表於 12-6-11 01:56
I got a call too!  I like Good Hope, but I have my concerns...such as not all kids get promoted to P ...

睇返d舊post,的確不是100%收晒上小學,但其實很多幼稚園都不會100%收晒架啦,你有冇其他心儀學校有offer呀? 如果有,真係要考慮下,如果冇更好offer,又冇理由唔讀gh架,佢起碼都有機會有小學backup!
佢好似冇official既percentage 向外講,但有post話是80%(not sure) ,又有mami話個女自己講自己班30人有5人waiting
‹ 上一主題|下一主題