用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 討論完結!謝謝!
樓主: dongwish
go

討論完結!謝謝! [複製鏈接]

哈哈, WHY 如此多 dd/mm/yyyy, mmnn.

引用:哈哈,+WHY+如此多+dd/mm/yyyy,+mmnn.+

原帖由 like_travel 於 12-02-16 發表

like_travel 發表於 12-2-16 16:36

仲有ddmmyy tim.

其實應該感恩, 孩子安好已是莫大幸福, 這只是一場遊戲一場夢, 看清楚名校是怎樣造就出來, 我只不過看不過似SALES多過校長那位”大佬”.

leeleelumlum    發表於 12-2-17 13:39

協恩又無需要用打手,錯就認,打就企定,費事愈描愈黑。出年校長唔好叻唔切出來又話8級鋼琴無用,又話呢樣冇用又話果樣冇用咁就得架啦。既然呢個係簡介會又唔係中秋燈會,唔需要攪到好似猜燈迷咁,未老老實實話我想要乜野人邊樣先係有用,讓所有家長都明白。繼續走其自創有協恩特色的直資道路!
:verycold: :verycold: :verycold:

ohnono 發表於 12-2-16 17:04

= = =

= = =

ohnono 發表於 12-2-16 17:04
協恩又無需要用打手,錯就認,打就企定,費事愈描愈黑。出年校長唔好叻唔切出來又話8級鋼琴無用,又話呢樣 ...

直資只不過想收多一份錢,話到底政府問題,做就這些直資怪物!

SUNWONG9861 發表於 12-2-16 17:30
直資何止想收多一份錢,佢地重一次又一次咁搶走埋無數家長夢想!
:verycold: :verycold: :verycold:

夢想可以遠大一些,不只是入名校, 幾年過後可能您要多謝協恩唔收您孩子, 因為您可能得著可還多

santander 發表於 12-2-16 16:18
我猜你女女一定有幸得到hys 賞識
咁又唔係, 不過見大家咁激, 出來講兩野啫

SUNWONG9861 發表於 12-2-16 17:30

作為家長,交了高昂的學費給直資學校,當然希望學費是用在子女的學習上,給子女提供一個物有所值的學習環境。但可惜有些學校收了高昂的學費,郤只提供津貼學校的簡陋設備!

原來家長交了學費不是用來改善學校設備和豐富子女的學習經驗,而是學校要慷他人之慨,竟扣下四成學費,來津貼其他中產家庭(e.g. 年薪65萬)的同學!

校長,如果你想津貼那些年薪65萬的家庭。點解要急急的將超過半世紀的津貼學校轉為直資呢?

校長,點解你唔扣起自己的人工四成,去津貼那些年薪65萬以下的學校職員呢!

更何況學校行政混亂,朝令夕改。難怪成績每況愈下,年年退步。令很多家長由渴望入讀到不願入讀。

cellon 發表於 12-2-16 19:17
作為家長,交了高昂的學費給直資學校,當然希望學費是用在子女的學習上,給子女提供一個物有所值的學習環 ...
Cellon, why u repeat this post again nei ? 津貼其他中產家庭(e.g. 年薪65萬)的同學! u meant someone u know ?

like_travel 發表於 12-2-17 00:42
Cellon, why u repeat this post again nei ? 津貼其他中產家庭(e.g. 年薪65萬)的同學! u meant someone u ...

Please refer to the "Level of Fee Remission" Table of the school home page.

oh,  i see   65萬 sor gar,

受到警告
回復 like_travel 的帖子

Congratulation to your daugther not accepting by HYS,as your daugther should be so smart who will be accepted by DGS.If she will not be accepted by DGS , don't complain DGS.You should think how unlucky your daugther are !!

mmnn 發表於 12-2-17 10:07

Congratulation to your daugther not accepting by HYS,as your daugther shoul ...
like_travel,

申報: 我同mmnn冇關係gar
我都想所有囡囡入都合心意的學校

提供津貼學校的簡陋設備, 這是一早知道所以不報讀

rkk88 發表於 12-2-17 12:11
提供津貼學校的簡陋設備, 這是一早知道所以不報讀
可唔可以講下邊一方面的設備簡陋呢?

引用:回復+like_travel+的帖子 Congratulation+

原帖由 mmnn 於 12-02-17 發表

Congratulation to your daugther not accepting by HYS,as your daugther shoul ...
點解咁講野呀

古老學校, 中, 小,幼共用.學費貴
‹ 上一主題|下一主題