用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 千祈唔好報迦南稚園!!!!!!
樓主: wong0723
go

千祈唔好報迦南稚園!!!!!!   [複製鏈接]

ting1227 發表於 12-2-28 11:41
回復 chanwendy 的帖子

我都係 pm 草莓組呀.

係? 你小朋友係幾多月呀, 我仔八月, 九月先上適應週, 有冇機會見過呢?

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

其實應該有好多人k1轉校,又有人last minute放番d 位出黍,你求下情應該有位嘅...

回復 chanwendy 的帖子

我個女5月呀, 8月已經返適應班喇~

Sugarbabegirl 發表於 12-2-24 13:35
我女係8月尾出世, 都可以直升呀。

之前幾個月, 一直有同班主任/主任溝通, 佢地一直無話保証有得升, 但就話 ...

Yes, I like Cannan very much too. Can use govt voucher. Good organisation. Kind clerical staff. Responsible and nice teachers.
Maybe other branches are worse? My experience in KLT cannon was actually quite good.

引用:金巴倫道迦南pn面試時已經說明不會保證直升

原帖由 cclemon2009 於 12-02-20 發表
金巴倫道迦南pn面試時已經說明不會保證直升,至於窩打老道迦南都是只有全曰班pn學生保證直升。大家都淸楚知 ...
全日制班的確是直升的,而且全日同半日任㨂。四年前的事了。後來因聖羅撒收了所以放了

我小朋友去年讀富榮迦南, 講明可以直升的, 2月時已經交左留位費

我大女喺金巴倫迦南畢業!!  到細女時,因冇讀PN班,老師講明入K1機會低,因為要預留位俾PN班小朋友升上去,所以我同時報其它幼稚園,亦有其它幼稚園收細女,到開學前再打去問得知有人放棄學位,所以有空缺俾我細女入讀

我認為要做兩手準備,因為凡事都唔係必然!!! 況且現今的父母都會幫小朋友考其它幼稚園,你揀人,人揀你,好正常喎!!!

我仔仔黃埔迦南,家長會時講明收3份1人上K1
我老公之後再問老師,細仔係咪冇咩機會升K1?
老師話唔會,冇分大細仔
今年老師話係按月份收,激死老公,咁即係厄佢JE
同期的細仔問左好多個都唔收,

好在我不嬲都知好多學校都會奇視細仔,所以一早搵左間後備,只係唔開心當初畀錢問黃埔迦南時,佢咁唔老實JE

係咪間間迦南都一樣?!

回覆:好有問題 的帖子

黃埔迦南太商業化啦!打電話去問嘢個個老師的答案都唔同!

回覆:千祈唔好報迦南稚園!!!!!!

karlilau 發表於 12-3-29 21:38
我仔仔黃埔迦南,家長會時講明收3份1人上K1
我老公之後再問老師,細仔係咪冇咩機會升K1?
老師話唔會,冇分大細 ...

我覺得好多幼稚園一講到大細b,就一定會口口聲聲話大細仔都係一樣,年頭到年尾都會考慮。

但結果就真係唔係甘樣lor!
‹ 上一主題|下一主題