用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 日日睇信箱
樓主: karen2323
go

日日睇信箱   [複製鏈接]

醒目開學勳章

加埋我一個, 我交表個間3月尾面試.

雪文 發表於 12-3-1 13:36
Congrats !!! 我自行既...仲等緊 !

雪文 發表於 12-3-1 13:36

收左信喇?

今日收到一間信,但個間交表人人都有得見

annafong  me 2  發表於 12-3-6 00:21

回覆:日日睇信箱

我仲灰....除左日日要"打開信箱"外, 仲要留意電話(自行果間話電話call面試)

回覆:日日睇信箱

hugub 發表於 12-3-2 17:30
我仲灰....除左日日要"打開信箱"外, 仲要留意電話(自行果間話電話call面試)

說實話,我寧願電話,最多手震震口震震係咁講知道,多謝,thank you!信有時會寄失加ma。

重有喎,信每日派一次,睇完個信箱有就有,冇就冇。又要等待黎明。

電話就唔同,好似玩緊24小時過山車咁,電話一響,希望就來。不過要記住叉足電囉。
:verycold: :verycold: :verycold:

我就好d,自行選兩間津中都係人人有得in,只係擔心兩間撞時間

nc2000 發表於 12-3-2 23:04
我就好d,自行選兩間津中都係人人有得in,只係擔心兩間撞時間

若你將兩間學校的報名時間盡量隔開,即係一間一月頭報,另一間一月尾報,就算係相同面試日期的,應該相撞時間的機會都係會少。
若兩間都係同一日報名的話,相撞的機會係大d架。因好多學校係依報名時的登記編號排先後,而我地通常又會揀選相同受歡迎程度的學校,所以在同日報名的,好容易會相撞,除非大家面試日期唔同。
:verycold: :verycold: :verycold:

ohnono 發表於 12-3-3 01:01
若你將兩間學校的報名時間盡量隔開,即係一間一月頭報,另一間一月尾報,就算係相同面試日期的,應該相撞 ...

專業既分析, 今年好多家長朋友把SPCC / SPCS 申請表同一日交, 結果真係 time conflict or almost same time slot.

回復 ohnono 的帖子

係?咁就慘啦!因我唔可以請咁多假去交表,所以同一日交表,交完一間立刻趕去另一間交。最慘係其中一間要在面試前一個星期先開始寄信,仲要只見180人,都唔知有無機會,真係等到人都癲!

karen2323 發表於 12-3-3 08:48

係?咁就慘啦!因我唔可以請咁多假去交表,所以同一日交表,交完一間立刻趕去另一間交 ...
god blessing, hope it's not working on 自行 interview

karen2323 發表於 12-3-3 08:48

係?咁就慘啦!因我唔可以請咁多假去交表,所以同一日交表,交完一間立刻趕去另一間交 ...

可以禮拜六交,又可以早上八時去交。況且交表只需幾分鐘就攪掂。實有一個時間你啦。

我都已經相隔兩三日至交第二間,希望唔好撞時間,如果撞時間都唔知改唔改到時間

我兩間自行都係同一曰交又無撞期喎!但係點知一間撞咗另一間直資,好在改到時間唔係就要放棄是但一間!
"Bejoyful always; pray continually; give thanks in all circumstances."(1Th 5:16-18) ;-)

KiuKiu-Mama 發表於 12-3-3 23:46
我兩間自行都係同一曰交又無撞期喎!但係點知一間撞咗另一間直資,好在改到時間唔係就要放棄是但一間! ...

恭喜你可以避開撞期,又改到時間!其實好多學校今年都會係24號面試,兩間學校同一日的時候真係好驚會撞。我地上年第二間in完,去食tea,慢慢歎,跟小朋友講番之前面試的情形,食完行番轉頭望望,重見有學生家長在等候,果d老師真係見到5、6點,排到密質質,又難怪佢地真係唔想幫我地改時間,好容易亂晒龍。

醒目開學勳章

繼續等......

pig_mom  add oil  發表於 12-3-5 21:40

縂之小6一年真是好槮

pig_mom  finish soon.  have four months left  發表於 12-3-5 21:41

relax . SAY is easy. for my child, he interview wah ying (24Mar) n sing yin (14apr). don't say any congratation to me. up to date, no interview letter received from both school. I telephone to both schools ask and know the interview day . but is any one  know that both school will interview all students?

Yanamami  No, unfortunately, Wah Ying will NOT interview all applicants.  發表於 12-3-4 17:59
‹ 上一主題|下一主題