用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 書包
樓主: edleweiss
go

書包   [複製鏈接]

我今日都在始創買左依款 大size,折左係$318.4 (原價$398)

回復 仔仔錫錫你 的帖子

只係影相角度問題, 背包已放所有上學期書本, 高43cm; lego size 約高 39cm(S), 43cm(L) .

我每次睇中書包都會帶晒所有書本, 阿仔試晒spi, lego, 同多款行山背包, 佢comment spi 重但背上後反比lego 輕(即lego 唔夠卸力), 再試多款行山背包, 更加唔想要spi & lego.  佢話spi 好重; lego 得個圖案唔係有真lego 咁自己貼sticker 都得; 行山背包型仔d, 輕, 舒服, size fit (無咁寬, 走路d 書唔會左右"浪", lego 好浪) .....  其實重有幾款都好正, 只係諗住比佢用2-3年所以先買個窄d (20cm), P.3 or P.4 再買個厚d.

remark : 我自己個行山背包用左7年都未爤

回復 仔仔錫錫你 的帖子

what is the brandcan you share please
thanks

今日去左SPI荔枝角陳列室, 都幾齊款..
$200以上可俾CREDIT CARD

仔仔錫錫你 發表於 12-7-27 23:55
lego 好浪
無理由會 lego 好浪, 因為佢有一大格專放書本重物, 有橡筋索實貼背, 一d都唔浪, 除非你無放入專格內就會好浪。

我由 P1 - P6, 都係用 Lego, 它的設計同用料, 真係好值, 我老公有Seven 背囊, 我覺得 lego 還要好, 個膠底超厚防水, 真係獨一無二。

可惜 lego 無大人款, 否則我自己都想買一個。
‹ 上一主題|下一主題