用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 York Playgroup
go

York Playgroup [複製鏈接]

有冇人而家上緊York 星期六既playgroup , 好唔好 ?

0    0    0    0

I also want to know ar coz it costs $300 per lesson Is it worthy when compared to other playgroups? The playgroup we've joined now is much cheaper ~$150, but the time for playing is more than learning

回覆:York Playgroup

我報左4月先上!

引用:我報左4月先上! +

原帖由 kittytyl 於 12-03-09 發表
我報左4月先上!
我本來報左四月班,但話少人報故不成班,支票都退回來了。

醒目開學勳章

回覆:York Playgroup

其實2y 小朋友個個都返緊pre nursery,所以佢個playgroup 應該唔會好多人報

有冇已經返緊既媽媽可以share下上堂會教的咩 ? thank you

我小朋友都返緊, 我覺得都ok

How many children per group?

我而家小朋友返緊星期六的playgroup, 老師係好用心設計要教的東西, 一組大概有8人, 每次都有主題, 例如是關於身體部位的, 那歌唱, 故事及學字, 手工都係圍繞主題的, 當中亦有互動請小朋友完成TASK等, 然後會有些跳舞時間, 當中1小時幾INTENSIVE的, 沒有TEA BREAK 或去 PLAYGROUND玩的時間, 但完堂後就可以自行去校園的PLAYGROUND玩. 學校環境就真係無得頂, 但當中亦覺佢地新辦PLAYGROUP, 經驗未夠.  比較之前上TUTOR TIME, 1小時30分,但有15分鐘是PLAYGROUND時間, 15分鐘是TEA BREAK, 平均收400多元一堂,好似無咁值.  但我自己都想轉PLAYGROUP, 因想找一個長時間一些的,如2小時

homepridealice 係唔係有2個老師一起上堂教 (1個外籍, 1個本地) ?

smfy, 唔知點解我每堂都有成3個老師, 一個外籍, 一個本地助教及多一個老師幫手, 三位都會說英文(我諗如果沒有需要, 助教都不會說廣東話), 而且三位都沒有離開的,一直在堂上
‹ 上一主題|下一主題