用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 協恩OFFER
樓主: summother
go

協恩OFFER [複製鏈接]

回復 kenismama 的帖子

由於只有亞女入去面試,而時間只有約5分鐘,不多於10分鐘,之後問亞女都講到一舊舊...我都唔多清楚,
亞女大約表達入面有幾種野玩,abc,煮飯仔,飯盒(唔知佢講乜),佢自己揀左飯盒玩,又話老師冇問佢野噃,其實唔知可唔可信...

MamaRabbit 發表於 12-3-19 01:40
回復 kenismama 的帖子

由於只有亞女入去面試,而時間只有約5分鐘,不多於10分鐘,之後問亞女都講到一舊舊... ...
以上你所講既玩具~ 阿囡都有提過呢幾種. 可信性應該高.

問題方面. 我問阿囡老師問咗佢乜野. 佢答: What is your name? 我問阿囡答咗老師乜野? 佢答咗佢英文名.

咁阿囡真係有am offer. 阿囡係大B - 2月

回復 flopsybunnies 的帖子

其實, 我想知有冇11/12月的細b, 今年有offers ... 因為我囡囡interview個日, 細b組一有小朋友喊, 個家長就會被叫埋入房一齊interview ... 而interview的時間真係好短, 囡囡話問咗名, 答咗2件物名稱

回復 20022009 的帖子

你囡囡真係好叻呀,有AM OFFER~
好想知道,老師問小朋友名時,唔知係用英文定中文問呢?

MamaRabbit 發表於 12-3-19 10:23
回復 20022009 的帖子

你囡囡真係好叻呀,有AM OFFER~
應該係用英文. 因為平時我地用中文嗌阿囡個名. 而阿囡上英文興趣班 or 有人問佢what is yr name? 佢先會答佢既英文名.

人地用中文問佢叫咩名. 佢係答中文名. 佢都分得幾清楚下.

但入去前. 老師都有問佢你叫咩名. 佢答中文名.
‹ 上一主題|下一主題