用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 Think Int'l School (Primary)
樓主: ILBC
go

Think Int'l School (Primary) [複製鏈接]

回復 winnietingting 的帖子

Yes, It's a dilemma indeed!  Your situation is better than mine as you are CS and we're not.

Just noticed RC's school fees increased to ~$8000 and $50000 for the one-off non-refundable building levy for 2013-14 entry...

引用:Quote:原帖由+ILBC+於+12-06-12+發表回復+M

唔好意思,想問吓,Think點對學生做平估?一年有幾多次考試?

THINK行IB,以我所知係冇考試,有評估,有quiz同默書。至於點樣做就最好問返學校老師喇…

回復 ILBC 的帖子

ILBC, thanks!

听講學校各科沒咩書單,都是老師worksheet, 唔知academic level點樣,都冇咩考試。下月開學,十五十六,希望小朋友適應得好。

揀得IB,就係鍾意佢冇多餘嘅抄寫,冇課本規範住要學乜學物,訓練探究思維,老師會引導學生學得更廣更深。我只係諗相信學校,更相信自己的孩子可以做得好! 祝你的小孩有一個愉快校園生活!
最後揀了THlNK,不是CAlS嗎?

謝謝!我們選了Think. 希望遇到好老師。老師對孩子影響好大.朋友說Think老師唔錯嘅。期待一起努力下孩子有很棒的新校園生活。

因為學校細,我相信Open House嗰日已經見晒佢嘅老師同P5、6嘅學生,感覺很好。
不過當日只見過一個PE老師,不知道有沒有音樂及美術老師?定班主任教全科?很可惜沒時間請教普通話老師關於中文科嘅問題。
希望介時你可以再跟我分享更多THINK嘅第一身資料,謝謝!

應該是班主任教幾科,好似其他國際學校咁。

好嘅,大家一同分享the time in Think.
‹ 上一主題|下一主題