用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 祟真幼稚園k2轉唔轉全日班好?
go

祟真幼稚園k2轉唔轉全日班好? [複製鏈接]

依家係Ik1, 㴝緊升k2啦, 學校仲未通知有關轉全日班!請問大家轉全日班係點上堂? 午睡同食飯係點安排? 多唔多人轉? 請問轉左的家長, 小朋友轉左開心嗎?
   0    0    0    0

今日收到通告話今年係最後一年有全日班。
其實申請全日班係全年都可以交信申請的,唔洗特別form。
我有問過班主任,你有無問下?
其他問題唔識答你,因為我都係IK1 :)
我有申請因為兩公婆都要返工,小朋友返全日會方便d。
但好似唔一定轉到,因為老師會同小朋友做評估適唔適合。

係呀, 岩岩check左亞仔書包, 真係有通告,唔該晒~ 但係個通告只係講今年係最後一年, 無其他野講! 有無人指教下~~

引用:依家係Ik1,+㴝緊升k2啦,+學校仲未通知有關

原帖由 lingmama2008 於 12-05-11 發表
依家係Ik1, 㴝緊升k2啦, 學校仲未通知有關轉全日班!請問大家轉全日班係點上堂? 午睡同食飯係點安排? 多唔 ...
Ik2 full day 得 25-28 人咋,老師會優先揀有兄姐係崇小既,因方便家長照顧

係呀,+岩岩check左亞仔書包,+真係有通告,唔

原帖由 lingmama2008 於 12-05-12 發表
係呀, 岩岩check左亞仔書包, 真係有通告,唔該晒~ 但係個通告只係講今年係最後一年, 無其他野講! 有無人指教 ...
咁即係話下一年會用cut咗全日班嘅學額同設施開多一班半日班囉

但咁計學校會收少咗學費喎,因全日班學費係多過半日嘅double.

回覆:祟真幼稚園k2轉唔轉全日班好?

全日班最後一年?
我仔今年9月先讀K1,咁即係到我地就冇全日班

全日班最後一年? 我仔今年9月先讀K1,咁即

原帖由 coco209 於 12-05-12 發表
全日班最後一年?
我仔今年9月先讀K1,咁即係到我地就冇全日班
係呀,我地呢年入學到k2時係無全日嘞。今日orientation時校長都講咗。

不過有另一個好消息係學校出年會鄺建多一座新校舍呀!

如果有埋游泳池就好lu

仲有今日orientation所有活動都安排好好,我仔好開心,攞好多印仔去換獎品呢!好多活動都係全英普

LuLuKiuKiu    發表於 12-5-13 23:42

leung-baby 發表於 12-5-12 23:14
係呀,我地呢年入學到k2時係無全日嘞。今日orientation時校長都講咗。

不過有另一個好消息係學校出年會鄺 ...

仲有連D義工小學生都係全英普招呼我地. 我去到禮堂時仲比個學生捉住叫我去睇展板. 可惜我國語差, 都聽唔哂佢講野. 佢地個個都好有禮貌呀.

不過真係好可惜, K2無咗全日班. 不過阿Q d諗, 就算有都未必論到我讀啦. 我地又無兄姊讀緊崇小.

2Fats 發表於 12-5-14 09:07
仲有連D義工小學生都係全英普招呼我地. 我去到禮堂時仲比個學生捉住叫我去睇展板. 可惜我國語差, 都聽唔哂 ...
的小學生義工,, 真係俾個"叻"佢地...有個3年級既主動用普通話介紹學校普通話活動, 我問佢幾年級, 上堂情況等, 大家用普通話對答, 以小三程度黎講, 佢既發音同用詞都好標準...叻仔.. 又主動唔怕醜...

最可惜黎緊無全日班. 之後新起個教學樓唔知幾時至啟用, 阿仔有無機會享用....呵呵~~

回覆:祟真幼稚園k2轉唔轉全日班好?

起新學樓會唔會有噪音同空氣問題

有新的教學樓嗎?good news
‹ 上一主題|下一主題