用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 非香港居民不應有社會福利
樓主: 786
go

非香港居民不應有社會福利 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Iamtomy+於+12-06-03+發表就

原帖由 chunchundaddy 於 12-06-03 發表
公義?當果班人喺香港享受緊福利時,有冇諗過佢地為香港付出過乜?對地道香港人又是否有公義?

...
哦。原來咁就係公義。明白曬。
做你子女真幸福,有個明事理,又能辨是非的父母,
一定會成為不可多得的人材。萬歲,萬歲,萬歲。

回覆:Iamtomy 的帖子

理虧嘅人,已經不是理性的討論,真是可悲和可憐 !

引用:理虧嘅人,已經不是理性的討論,真是可悲和

原帖由 chunchundaddy 於 12-06-03 發表
理虧嘅人,已經不是理性的討論,真是可悲和可憐 !
你說得對極了,由其係最後個句,
迷途知返…

雙非人的問題

引用:Quote:catcatmom+發表於+12-6-3+18:28+如果

原帖由 TMMA 於 12-06-03 發表
我估我朋友講個d做假,是真係假 = 老番 ( A 貨) / 假錢紙果d,
學校收証的老師,不會全港的聖堂和神父/牧師 ...
如天主教授洗,全港九新界聖堂已在天主教區網頁內一目了然,亦有指定日子先可領洗,領洗紙有神父簽名,某程度好難做假!

Agree........... ....

引用:但係你地投票比嗰班議員,就係佢地攪出嚟!+

原帖由 joemyt 於 12-06-03 發表
但係你地投票比嗰班議員,就係佢地攪出嚟! 昨日電視訪問幾位上水的"本地媽媽",鄉音未改,就話那些雙非! 本 ...

Agree

我兩個小孩都有領洗紙, 但最後無讀天主教小學, 一個讀左基督教, 另一個讀間無宗教. 其實A貨領洗紙, 係難架! 如其他國家的領洗紙應該係真既, 但都比名天主教小學拒於門外, 可以唔比果5分.

我上次領洗時候, 代母既領洗紙出現問題, 佢係澳門領洗, 可能懷疑係假掛, 即刻打電話去澳門, FAX番張紙過來, 仲係我面前做, 唔洗半小時內完成, 所以天主教係好嚴緊架同聯繫性強.

名校收甘多領洗紙, 無話唔知係假. 不過都有家長講過, 有D天主教小學, 連菲律賓既, 都接受, 不過就唔知MUG野天教教小學啦!

我想大6媽借地址多, 甘多大6暴發戶買九龍塘D樓.
‹ 上一主題|下一主題