用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 新跟進:可疑家長虛報灣仔地址入聖約瑟,疑有分身用戶名 ...
樓主: lugano
go

新跟進:可疑家長虛報灣仔地址入聖約瑟,疑有分身用戶名   [複製鏈接]

王國長老

雖然我唔敢講果位家長係咪有呃人, 但無論如何, 小朋友係冇做錯事, 希望各位家長以心為心, 顧及小朋友感受.  稚子無辜.

王國長老

conniechan125 發表於 12-6-5 21:44
應該是真的中了,因昨天只舉報有件甘既事,今午edb再call問詳細資料來原
如果EDB已經跟進, 建議唔好再公開果位既用戶名, 反正佢已經要接受調查, 如果佢係欺詐都要吐番個位出黎, 小朋友最無辜, 如果日後要承擔閒言閒語同白眼都好可憐.  大家都係媽媽, 將心比己, 如果做錯都想自己承受, 唔好傷害到小朋友.

conniechan125  頭像很正  發表於 12-6-5 21:55

王國長老

獅子狗 發表於 12-6-5 21:55
果位家長如果真係做出左不當行為, 而家有苦只會自知,佢小朋友應該完全唔知全天下人討論緊佢個位既。只要家 ...
同意, 如果真係呃左個位, 就好應該吐番出黎. 對其他小朋友唔公道啊.
希望經此一事, 將來其他家長都要停一停諗一諗, 唔好為求目的不擇手段, 做人一定要對得住自己良心, 唔好對其他小朋友唔公平. 這是身教.

王國長老

manmanchubb 發表於 12-6-5 21:58
別把小孩全名公開,'他'須要搵學校的~
如果因為咁,比人label左佢會好無辜....
應該由該家長承擔番責任,而唔係小孩...
非常感動, 願妳的仁厚善心有善報.
‹ 上一主題|下一主題