用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學 想認識荃景圍基慧小學家長
樓主: hoiyan
go

想認識荃景圍基慧小學家長   [複製鏈接]

原來已經轉咗專區,搵死人啦

我以為沉左底添

回覆:hoiyan 的帖子

Hello ,我個囝在11/26已派到基慧啦!好開心呀!!

回覆:yclau 的帖子

恭喜!基慧都幾好架!

回覆:monmonmarichi 的帖子

小兒有學障,想搵間包容、有愛心、同少功課的小學,基慧可以嗎?

醒目開學勳章 王國長老

anitalok2005 發表於 13-8-22 18:09
小兒有學障,想搵間包容、有愛心、同少功課的小學,基慧可以嗎?
基於融合教育每間學校都會收到有學障既小朋友.

包容同愛心基慧 ok, 功課少..............我可以同你講一定唔少, 中英數常計埋都四樣, 未計其他科, 一日點都會有 6 樣功課, 放假時更會有唔少額外練習, 學校亦有好多自編既練習要做.

同時學校都係谷架, 高小一日 1x 樣都得架.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我仔仔九月荃基小一, 我們住荃景, 大家好!

miriam 發表於 13-9-2 00:13
基於融合教育每間學校都會收到有學障既小朋友.

包容同愛心基慧 ok, 功課少..............我可以同你講一定 ...
Hi, 我係統一派位派到荃基我好開心啊!!! 其實高小谷都正常而且依加間間學校都6,7樣功課但如果佢唔係初小就谷到好勁而係慢慢谷既我可以接受。我今年去小一體驗班都問左啲老師佢話第一年唔會用普通話教中文, 我想問係唔係? 老師話小一既小朋友都係得個幾歲第一年要佢地適應甘多轉變佢地都好辛苦。

其實我住係石圍角好多人都問我點解要甘遠來基慧讀我就係參觀完學校, 同個女上完佢個小一體驗班覺得啲老師好有愛心, 我個女話啲風紀哥哥姐姐好好佢好鐘意。

‹ 上一主題|下一主題