用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 delete post
go

delete post   [複製鏈接]

Delete

68    0    1    1

健康院有影相, 好似10度到, 總之就係話唔使做什麼, 半年後再返來睇

我都想同佢出去睇下私家, 人地話, 如果趁依家仲有得高就要快快醫好, 否則定左就難了

如果出去睇, 係睇什麼科?

唔知做多D 運動有無改善? 例如游水?
如果睇骨科, 係咪都係做下D 物理治療? 作用有幾大?

霖霖B媽咪  個個醫生都會建議游水. 而物理治療亦會有用  發表於 12-7-16 23:55

回復 peaceandlove 的帖子

thank you, 睇來做多D 運動真係有幫助, 我都要試下先

早幾日去左睇脊科醫生, 佢話要先照左 x-ray 先, 之後要學做一D 運動, 係針對性的,
個醫生話阿仔情況不太嚴重, 但始終D 骨未長定, 要改仍然可以,
至於一般運動, 都有D 幫助, 但對依個問題, 就需要做d針對性嘅運動

早前我同我仔去左中環睇脊醫, 照埋 x 光, 話佢側彎10度, 唔係太嚴重, 反而係頸椎有D 傾前, 都係坐姿唔好做成, 之後就做左一次療程 + 頸部電療 (全程15分鐘左), 做一次要 $580, 醫生話初期要一星期上去做3次, 連續做3星期, total $ 5220 對我來講, 太昂貴, 於是問醫生是否可寫轉介信我仔去政府醫院做治療, 而家未知醫生肯唔肯, 但我賓在比唔起咁貴, 所以同一時間我都要阿仔 keep 住游水
‹ 上一主題|下一主題