用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 問攞卷
樓主: 旦仔
go

問攞卷 [複製鏈接]

回復 旦仔 的帖子

我唔keep(掉了)啲卷的,所以沒有這煩惱.

我會看交情. 我識得有位其他學校的媽咪, 好功利主意. 對朋友唔會真心, 只係想套料. 佢曾經問過我, 我咪扮聽唔到輕輕帶過羅. 佢都醒水啦.

唔係咁大問題啫, 考公開試都有pass paper 做啦,
只不過當做練習, 份卷又唔係一樣,
公平/不公平太嚴重了

引用:唔係咁大問題啫,+考公開試都有pass+paper+

原帖由 slamyt 於 12-07-16 發表
公平/不公平太嚴重了:su ...

slamyt 發表於 12-7-16 19:53
公平/不公平太嚴重了:su ...

同意。

各位媽咪, 老實講, 我囡當年都係因為問師兄借卷參考, 撫心自問, 如果我無睇過份卷, 我囡的成績一定差些。

其實, 反觀很多同學, 佢地都有睇翻哥姐的考測卷, 掌握到問題, 實有幫助。

回復 chumamma 的帖子

有, 當然ok啦... 不過最怕某d家長, 唔熟都勁問人攞...

引用:Quote:slamyt+發表於+12-7-16+19:53+唔係咁

原帖由 chumamma 於 12-07-17 發表
同意。

各位媽咪, 老實講, 我囡當年都係因為問師兄借卷參考, 撫心自問, 如果我無睇過份卷, 我囡的成績一 ...
認同,咁有阿哥家姐果d又點?

回復 旦仔 的帖子

基本上,一年過去,舊課本送人/回收;WM/習作/試卷都會掉的。
因為屋企細,又有兩個孩子,所以唔存起的。
另外,我自己都唔想睇啲舊卷,怕先入為主。
我會要孩子全溫,全記的。
越早記,好過之後又要再溫。

引用:對攞唔卷的同學唔公平 +

原帖由 lsy9255 於 12-07-15 發表
對攞唔卷的同學唔公平

‹ 上一主題|下一主題