用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: chickenwing2006
go

2012' 小一暑期班 [複製鏈接]

heiheikwok 發表於 12-7-17 09:46
咁快罰企!!!!

我睇完e個post, 都叫阿囡o係學校唔好成日傾計, 唔好跑, 要聽老師話。
真係好似返左教導所咁, 好嚴格, 希望阿囡乖乖地, 唔好比老師罰, kaka

引用:Quote:heiheikwok+發表於+12-7-17+09:46+咁

原帖由 hlwoo 於 12-07-17 發表
我睇完e個post, 都叫阿囡o係學校唔好成日傾計, 唔好跑, 要聽老師話。
真係好似返左教導所咁, 好嚴格, 希望 ...
我囡未知死,同我講開心過番崇真

回覆:2012' 小一暑期班

今日有跳繩

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

引用:今日有跳繩+ +

原帖由 chickenwing2006 於 12-07-17 發表
今日有跳繩
我個女禽日已經話同你差劍橋唔同,其它都一樣

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-07-17

原帖由 maymayin 於 12-07-17 發表
我個女禽日已經話同你差劍橋唔同,其它都一樣
Haha .... 我囡話好開心, 集隊係甘狂傾計 wor

今日見到,miss 大聲講 : 放學排隊要跟綠色線

引用:Quote:原帖由+chickenwing2006+於+12-07-16

原帖由 maymayin 於 12-07-16 發表
係呀,成堂先畫左半幅畫
就係呢半張畫

引用:+本帖最後由+hlwoo+於+12-7-16+17:45+編輯+

原帖由 hlwoo 於 12-07-16 發表

wow....睇完你地o既comments, 好期待明天的暑期班呀! 希望學到 ...

引用:+本帖最後由+hlwoo+於+12-7-16+17:45+編輯+

原帖由 hlwoo 於 12-07-16 發表

wow....睇完你地o既comments, 好期待明天的暑期班呀! 希望學到 ...
有課室表

引用:Quote:heiheikwok+發表於+12-7-17+09:46+咁

真係好似返左教導所咁, 好嚴格, 希望 ...
真係軍訓甘 .....

各位小一家長,學校的校規比較嚴,我說有以下規則,等你們上小一有心理準備︰
1. 8時前集隊是閱讀時間,必須看書,不可以傾計,學校會擺放圖書在操場
2. 學生如帶漏物品(包括功課、課本及文具),不可以交到校務處轉交學生,所以他們必須檢查清楚每日所帶物品
3.學校非常著重小朋友的成績,我個女試過默書不合格,老師打電話給我
4. 要提醒小朋友不要亂跑,因為一定會罰,而且會影響操行分
5. 必須做齊及帶齊功課(做左唔記得帶會當欠交),一個學期(5個月)欠交七次要記過(以我所知,無得求情)
6. 學校非常著重數學,計數計得快,有著數
7. 學校非常注重學生儀表,女學生頭飾必須黑色/深藍色,沒有公仔,只可以橡筋。

你地買左校服未,我通常去觀塘買,可以自己預算到,而且我覺得學校指到校服公司質地麻麻地。

chickenwing2006, 多謝你upload張相, 我見到阿囡呀, 帶唔到佢返暑期班, 好在你upload張相我可以望梅止渴!!! thanks!

jasonhelen 發表於 12-7-17 17:05
各位小一家長,學校的校規比較嚴,我說有以下規則,等你們上小一有心理準備︰
1. 8時前集隊是閱讀時間,必 ...

jasonhelen, 唔該哂你, 可以清楚了解多d學校啦! 有你報料, 我會好好train up一下阿囡, thanks!

引用:+本帖最後由+jasonhelen+於+12-7-17+17:07+

原帖由 jasonhelen 於 12-07-17 發表

各位小一家長,學校的校規比較嚴,我說有以下規則,等你 ...
嘩,真係好嚴下

多謝你報料比我地

引用:+本帖最後由+jasonhelen+於+12-7-17+17:07+

原帖由 jasonhelen 於 12-07-17 發表

各位小一家長,學校的校規比較嚴,我說有以下規則,等你 ...
校服我去標準買咋,仲有官塘邊度有呀?平 d 嗎

引用:chickenwing2006,+多謝你upload張相,+我見

chickenwing2006, 多謝你upload張相, 我見到阿囡呀, 帶唔到佢返暑期班, 好在你upload張相我可以望梅止渴!!! ...
U r welcome , 客咩氣呢

回復 chickenwing2006 的帖子

我去三德或中成買,d料比較靚d

引用:回復+chickenwing2006+的帖子 我去三德或

原帖由 jasonhelen 於 12-07-18 發表
回復 chickenwing2006 的帖子

我去三德或中成買,d料比較靚d
請問幾邊呀?

今日放學返到黎,阿女話有d同學曳咁老師拍抬之後叫佢地訓企同調位,佢話嚇c,好彩阿女冇份仲有枝筆送
‹ 上一主題|下一主題