用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟小學 2012-2013 小五家長入嚟傾吓
樓主: Derdad
go

2012-2013 小五家長入嚟傾吓 [複製鏈接]

回復 Derdad 的帖子

吓!  點都會係聖誕假期前出卦!!  有成過聖誕假期, 應該有充足時間準備啦!

醒目開學勳章

引用:回復+Derdad+的帖子 吓!++點都會係聖誕假

原帖由 GogoCheung 於 12-12-04 發表

吓!  點都會係聖誕假期前出卦!!  有成過聖誕假期, 應該有充足時間準備啦!
GogoCheung妳個仔就會夠時間嘅,但我嗰個,見到啲書就話呢度痛,嗰度又唔舒服,再唔係就話要去廁所開大,俾幾多時間佢結果都係差唔多!

Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

我個仔都成日氹波鐘, 一陣又話肚餓, 一陣又話有套乜乜野好想睇, 唯一好處係, 佢成星期先開一次大, 可以慳返d時間.

醒目開學勳章

GogoCheung 發表於 12-12-5 11:24

唯一好處係, 佢成星期先開一次大, 可以慳返d時間
特異功能呀!
Best wish,

係呀!  由佢出世到而家, 佢一有便便, 我就開心到咸!!  真係同電視廣告一樣

可悲的是, 佢同時將尼個特異功能發揮係讀書上, 有入無出, 讀左都唔識轉化, 所以d閱讀理解好差

醒目開學勳章

引用:回復+Derdad+的帖子 係呀!++由佢出世到而

原帖由 GogoCheung 於 12-12-05 發表

係呀!  由佢出世到而家, 佢一有便便, 我就開心到咸!!  真係同電視廣告一樣
佢夠18歲,就帶佢去賭場啦!有入冇出,殺哂!(講笑咋)

Best wish,

回覆:2012-2013 小五家長入嚟傾吓

亞仔小三,昨天派了考試範圍,第一個反應是「使唔使咁早!」,但睇落又好似幾多嘢要溫。

醒目開學勳章

引用:亞仔小三,昨天派了考試範圍,第一個反應是

原帖由 kidder 於 12-12-06 發表
亞仔小三,昨天派了考試範圍,第一個反應是「使唔使咁早!」,但睇落又好似幾多嘢要溫。

...
努力,加油啊!

Best wish,

醒目開學勳章

BK 有新嘢玩,剛攞到個聖誕勳章!
十二關記憶一 take 過!
Best wish,

你好叻呀!  等我今晚叫亞仔幫我玩吓, 睇吓攞唔攞到先

囉到啦
Kinkin Mama

醒目開學勳章

雖然話有十二關,但每一關都响重複完前一關之後才加一關新嘅,
而唔係每一關都完全同之前嘅次序唔同,難度分唔算高啊!!
Best wish,

我真係好醜, 琴晚玩左好多次都係5 -6 就game over, 一時亞女叫, 一時姐姐叫.  跟本集中唔到注意力.

回復 KinKin_Mama 的帖子

前晚老公同亞仔默書, 所以無揾亞仔玩, 琴晚亞仔一次就搞掂, 重可以由第一個係乜, 數到第12個係乜.  佢頭腦可能清徹d, 但估唔到, 我個女都可以一口氣玩到第10個.  睇尼,我個腦真係有問題

琴日朝, 係"大有"對面, 見到有個仔, 比駕大貨車撞到, 見佢係清醒, 面部無乜痛苦, 因為蓋左被, 唔知佢原來係我地學校, 亞仔話佢好似係六年級.  希望佢無事啦, 如果佢係六年級, 琴日最後一日呈分試點算, 真的, 有點為他擔心, 希望佢儘快康復

非常心痛及悲傷, 祝願大家平安健康

引用:回復+KinKin_Mama+的帖子 前晚老公同亞仔

原帖由 GogoCheung 於 12-12-13 發表
回復 KinKin_Mama 的帖子

前晚老公同亞仔默書, 所以無揾亞仔玩, 琴晚亞仔一次就搞掂, 重可以由第一個係乜, ...
怪不得返學時有位家長問我知否這次意外,後來大概知道地點、人物,但是不知道是六年級學生,希望早日康復!眼見附近那些車輛都駛得很急,不會讓行人的,不要因一時之快

醒目開學勳章

skyway1668 發表於 12-12-13 23:15
怪不得返學時有位家長問我知否這次意外,後來大概知道地點、人物,但是不知道是六年級學生,希望早日康復! ...

我都有聽啊仔講過。希望佢大步跨過。
好像冇幾耐之前都有個仔被車撞,
啊仔有時行行吓會攞部電話打機,
睇怕我之後要收咗佢咯
Best wish,

我痛心, 及聽到好唔舒服, 係我個幪仔琴晚講話, 學校有同學要拔喉 (不是前天這個).    我唔知佢有無聽d唔聽d, 但聽到咁茄消息, 心裡很不舒服, 把小孩送得來st.jo, 相信他的父母都是愛鍚及為他精心計畫過, 點樣可以接受到.  我相信再多子女的父母, 都不捨放棄任何一個小孩, 現今社會仲只係1個到2個, 相信佢茄父母會好難過好難過.  

我好小打電話比亞仔,  我只要求佢到左地鐵站打比我, 怕佢因為接電話而分左心過馬路

引用:Quote:skyway1668+發表於+12-12-13+23:15+

原帖由 Derdad 於 12-12-14 發表
我都有聽啊仔講過。希望佢大步跨過。
好像冇幾耐之前都有個仔被車撞,
啊仔有時行行吓會攞部電話打機,
那位六年級的學生今早已回校上課了,真是虛驚一塲!

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+Derdad+於+12-12-14+發表我都

原帖由 skyway1668 於 12-12-14 發表
那位六年級的學生今早已回校上課了,真是虛驚一塲!
太好了!

Best wish,
‹ 上一主題|下一主題