用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 12網, 如果你有20分, 你會選華仁定st. joe ? ...
go

12網, 如果你有20分, 你會選華仁定st. joe ? [複製鏈接]

12網, 如果你有20分, 你會選華仁定st. joe ?  
   0    0    0    0

分析一下,
St Jo 第一階段有75個位, 其中45個世襲位必爆, 其餘只有30個位比20分D人抽.
華上/下, 第一階段各有30個位, 其中18個世襲位必爆, 其餘只有12個位比20分D人抽.
數字上好似 St Jo 大D, 但我覺得, 華下會小D人選, 所以機會反而大D, 因為下午真係好唔方便.
如果唔介意下午, 華下會穩陣D, 可能幾後會轉全日, 好似軒小.
不過都再視乎你你咩人. 機會主義者or一心一意者.

我相信各有支持者,畢竟兩間都係好熱門嘅學校;不過佢地有一定數目嘅世襲生,有廿分嘅人亦多,我估計都要抽;祝小朋友入到心儀嘅學校~ ^^

華仁得12個位…. 少成咁…  我地金豬年出世比前2年出生率多左...兼且自行重不受校網… 20分入既機會真係十分渺茫

我想想下, 都偏向St.joe...
其實2間學校, 我覺得st.joe好d.  佢地d英文方面好似幾d...我以前睇過佢地學生d作文..唔錯.

反正都係博.........

醒目開學勳章

Nanlee 發表於 12-9-20 13:53
華仁得12個位…. 少成咁…  我地金豬年出世比前2年出生率多左...兼且自行重不受校網… 20分入既機會真係十 ...
當年我無揀St. Joe , 因為仔仔個資質, 入咗去都未必捱到小三, 所以完全無填入第二輪份表到!

TIGERBAMA  St. Joe 真係谷得好勁架? 吾掂係咪要叫你走架?  發表於 12-9-21 13:58

回覆:12網, 如果你有20分, 你會選華仁定st. joe

我st jo 有25分都冇十足把握入到,因為competition 實在太大:(

BDingMa 發表於 12-9-20 18:44
我st jo 有25分都冇十足把握入到,因為competition 實在太大
一定入到,不過可唔可以升中番原校,咁就另計。

20分寫呢兩間,我個人覺得機會麻麻。不過你呢期咁寫,將來可以算表示誠意,對叩門可能有幫助,尤其st. jo已經停辦咗幼稚園。

係喎,比你提醒左.St.joe 已停辦幼稚園.所以出年小一全部收外面.唔似今年絕大部份都係佢地幼稚園生.
‹ 上一主題|下一主題