用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿幼兒園 收生問題
go

收生問題 [複製鏈接]

機會係點? 又要幾時報?
   0    0    0    0

hi! SPN係分N1-N4的, 你意思是N2 (=K1) OR N3 (=K2)? SPN的插班係比之前有apply過n1, 之後又有向學校表示想插班的小朋友

咁之前冇apply過係咪即是冇機會?

可以咁講

前輩, 等 N2 waiting 係咪要到 3/4 月先 call interview?  我條頸長過頭頂啦 hahahah

回復 DanDiMa 的帖子

正常應該係的, or 5月, DanDiMa...你要努力呀!!

Thanks a lot stinkyrabbit, 係呀, 我都為自己加油加油!!!

貢獻勳章

DanDiMa 發表於 12-10-18 14:54
Thanks a lot stinkyrabbit, 係呀, 我都為自己加油加油!!!

記住,Nothing is impossible,查實都有好多"辦"俾你睇到,雖然我唔係過來人,加油呀 DanDiMa !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

回覆:KaHeiBaBa 的帖子

多謝你呀,小女今年報4間 k1 都沉船,媽媽都唸只有認命,得到前輩嘅鼓勵,我會努力再寫寫寫

貢獻勳章

引用:多謝你呀,小女今年報4間+k1+都沉船,媽媽

原帖由 DanDiMa 於 13-03-13 發表
多謝你呀,小女今年報4間 k1 都沉船,媽媽都唸只有認命,得到前輩嘅鼓勵,我會努力再寫寫寫

...
唔好叫前輩啦,查實大家都係一樣,都係一樣咁關心、咁緊張、咁愛錫小朋友嘅家長,絶對唔應該分前、後、大、細。

話時話,一提到你就即刻出現,有啲驚添,早晨呀 !!

[img]http://forum.baby-kingdom.

回覆:KaHeiBaBa 的帖子

Haha 因為你點我名, bk alert 我呀,我呢 d 百無聊賴嘅c9, 成日都部住 bk ek 架 haha

DanDiMa 發表於 13-3-13 07:41

...
提外話, 想問下你囡囡而家間PN好唔好? 我有兩個朋友既comment都係一般, 想了解下, 今年到細女出賽

回覆:323 的帖子

323 其實我覺得好好呀,佢唔係一間谷嘅 pn, 我個女返學好開心,老師都好有交帶,開學時妹妹成日賴污穢褲仔,老師 Ee 都好幫手,不過返學無校車係一個問題,保姆車上落之前有好多阻滯,而家好好多,如果你想小朋友英文表達能力好一點,呢間係唔錯嘅選擇,半日學費貴左少少,但環境玩具好新浄,而家返到學校要換室內鞋,比以前衛生 d, 另外我覺得校長好有心,日日幫手帶鴨仔上落媬姆車,算係咁啦

唔該晒, 咁都係照報先, 收先算. 不過連PN都要2nd in, 都好渺茫

回覆:323 的帖子

係呀,今年先係咁,其實無乜需要咁做,可能太多人報啦,不過你 spn 機會都好大,不用擔心

好難講啦, 間間都咁多人報, 我細女又係個大食懶

貢獻勳章

引用:回復+DanDiMa+的帖子 好難講啦,+間間都咁

原帖由 323 於 13-03-14 發表

好難講啦, 間間都咁多人報, 我細女又係個大食懶
大食懶好似同收生扯唔上任何關係喎?

KaHeiBaBa 發表於 13-3-14 01:49
大食懶好似同收生扯唔上任何關係喎?

淨係識食同瞓, 叫佢做乜都唔做, interview一定無行

貢獻勳章

323 發表於 13-3-14 02:09
淨係識食同瞓, 叫佢做乜都唔做, interview一定無行

KaHei 到依家都係咁,有咩問題 ?? 兼且我成日都會問佢呢個問題:有咩動物淨係識食同瞓,佢竟然答我:係人類 !!

‹ 上一主題|下一主題