用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 deleted
樓主: redhot
go

deleted   [複製鏈接]

回覆:redhot 的帖子

恕我直言,如果係我,一定讀回中學。

cmamum  Agree!  發表於 12-10-16 13:37

Sum_Ba 發表於 12-10-16 23:18
回復 redhot 的帖子

數年前與QC的某老師談過,QC有很多頂級學生,但也有班唔掂嘅學生(高中)。喇記就唔知。 ...
唔出奇, 好多學生係攪珠入QC, 質數參差, 我都同意之前有家長講過, LS有青訓, 品質有保證, 而讀QC入唔到精英班就.....

回覆:khmama 的帖子

阿仔有個朋友仔今年讀喇沙書院中一,由喇小直升。佢話上年喇小約頭100名可直升書院,約101~150就抽獎。道聽途說,最好有家長親述。

TKO2040  樓主兒子是BAND1生, 自行選回自己中學, 一定可以派到.  發表於 12-10-27 19:25
TKO2040  前兩年朋友個仔喇小升喇中, BAND1位一百個, 一百名打後係BAND2, BAND2便要抽.  發表於 12-10-27 19:23
khmama  呢個數比80人或80%合理o的.  發表於 12-10-17 22:07

引用:路過的+,塔吓爹。個仔練咗咁多年九陽真經d

原帖由 mirage 於 12-10-19 發表
路過的 ,塔吓爹。個仔練咗咁多年九陽真經dry 到爆,咁係試SPCC 練下玉女素心劍法la,又乜理由又走去QC少林 ...
講得好,真係應該去spcc搵番個姑姑一齊煉玉女心經。

回覆:twodaughters 的帖子

真係亂up完就算。講真,我總認為(老生常談) 知足便是富有,要常存感恩的心。伯樂,好多時係可遇不可求。

Yanamami    發表於 12-10-23 10:12
lugano  知足便是富有,要常存感恩的心  發表於 12-10-21 14:52

回覆:reginayu 的帖子

真係好玄,搞到華山論劍,各武林中人比呢個帖子打通咗任督二脈咁,互相切磋內功心法,真係插唔到咀。幾時會到名門釋放九尾出嚟呢?

‹ 上一主題|下一主題