用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 九真second in 有結果嗎?
樓主: matchy
go

九真second in 有結果嗎? [複製鏈接]

引用:回復+calvin1688+的帖子 Haha,+我地咁多家

原帖由 golfer504 於 12-10-30 發表
回復 calvin1688 的帖子

Haha,
咁我同你應該系競爭對手。講到明噶啦,我肯定叩門噶!!不停寫信比院長。

回復 bb1225 的帖子

唔好意思,我已經唔記得問呀女咩問題... 雖然我女最後都冇讀九真,不過九真始終都係英文小學,很多科目應該都會以英文教授,而且九真好似每星期都有中、英默書。如果聽你講話貴子弟英文程度一般,如果九真真係收你時,家長和貴子弟都要有心理準備去適應呢?祝好運!

引用:Quote:原帖由+golfer504+於+12-10-30+發表

原帖由 calvin1688 於 12-10-30 發表
咁我同你應該系競爭對手。講到明噶啦,我肯定叩門噶!!不停寫信比院長。

...
沒有問題,不過你填左問卷未呀?對醫院有什麼期望呢?仲有,你排隊入院時,有沒有哈哈笑貼紙呢?

回覆:golfer504 的帖子

問卷唔系我填,系家長填。      我地繼續癲落去,一陣比其他人插!

calvin1688 發表於 12-10-30 09:22
問卷唔系我填,系家長填。      我地繼續癲落去,一陣比其他人插!

收到! 希望大家今日收到好消息啦!

little_yolky  BTW, 努力!  發表於 12-10-30 10:12
little_yolky  點解你果區咁早派信? 我返咗工睇唔到添! 不過,恭喜你,都話根據上次的時間,你係應該今日收到信啦。  發表於 12-10-30 10:12

回復 golfer504 的帖子

我意思係收到樓上位爸爸的comment (....我地繼續癲落去,一陣比其他人插!)
.

我都想咁早收到信,而且係有得second in.

little_yolky    發表於 12-10-30 12:56

回復 ms.bead 的帖子

Anyway, thanks for your sharing

我今日都係未有信.

200709 發表於 12-10-30 11:26
我今日都係未有信.
可能direct in呢,keep in positive thinking!加油!我都未有!

我ok呀...我唔想second in呀,either accept or reject is fine for me. =)

收到信2nd interview, 銅鑼灣

Sylvako  請問幾時收到?香港真光有2in嗎? Thx!  發表於 12-10-30 22:55

啱啱check佐屋企信箱,得一張廣告!!!

回覆:calvin1688 的帖子

今日都收唔到信係咪=冇行?

引用:你講得無錯,無2nd+in無論結果係收或唔收都

原帖由 Amy092 於 12-10-30 發表
你講得無錯,無2nd in無論結果係收或唔收都好,應該早點寄信通知家長!做父母永遠最緊張仔女前途所以攪到好 ...
係咯! 希望以後校長可以體諒下家長,唔好要我地估估下,但又出奇清晰地寫到明叫人唔好打電話問。。。。
。。。你寫清楚有得直入嗰d會幾號寄信通知咪無人煩你咯…

little_yolky  有寫, 係17/11。  發表於 12-10-30 16:30

點解好似好靜英英咁既,唔通好少人要second in?

引用:回復+golfer504+的帖子 啱啱check佐屋企信

原帖由 calvin1688 於 12-10-30 發表

啱啱check佐屋企信箱,得一張廣告!!!
我都沒有,癡心妄想病可以完了。

祝有offer的Good Luck

Last but not least,唔該同我取消青山醫院個床位。

calvin1688  有時候要學曉 面對現實!  發表於 12-10-30 16:32
200709  Haa haa... 唔好咁啦,要有信心嘛.  Good luck!  發表於 12-10-30 16:13

re: 200709
我EQ已經被今次考小學訓練到好高了. 最幣今晚返去要同老婆做心理輔導! (真係要好似小朋友咁tum佢,可能今日落雨,郵差叔叔攞唔到咁多信......), 不過呢d又來痴心妄想症返發!

Again, good luck to those who got 2nd in offer. Add oil ah!!

little_yolky  都話你屋企係遲人一日收信落。我今晚如果收到信, 咁你起碼要1/11上午。  發表於 12-10-30 16:28
200709  Oh...good daddy & hubby!!!  發表於 12-10-30 16:25

其實, 我們想一想, 有1700+人apply, 老師20號in完一日, 22日開始要計分, 比較成績, 分直入, sec in 同reject。然後將sec in資料交俾校務處都可能係禮拜尾了。

如果收50人, 有5人直入, 100人可以sec in(以上係例子, 唔好當真), 咁校務處就要响一兩天內準備100封信, 核實並寄出, 但如果他們要同時處理直入或reject, 即是要在數天內處理1700+信, 也太辛苦了。

3/11 sec in完, 他們就要在17/11前寄出1700+封信了。我們還是耐心等待吧!

辛苦晒。

golfer504 發表於 12-10-30 16:20
re: 200709
我EQ已經被今次考小學訓練到好高了. 最幣今晚返去要同老婆做心理輔導! (真係要好似小朋友咁tum ...

今日無信, 崇X就有, 不過係waiting list。

回覆:little_yolky 的帖子

‹ 上一主題|下一主題