用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 面試班涉五辣招虐小狀元
樓主: Jackieson
go

面試班涉五辣招虐小狀元 [複製鏈接]

回覆:motherotk 的帖子

我都覺得面試班可比一些超忙媽媽一個方向,大概知道考試的形式,但如有時間經常同小朋友傾計或教導真的非常浪費$,小兒參加過九龍塘某出名面試班,本以為收了這麼貴的費用,職員的態度是和藹親切,原來是極不負責任仲經常“miu"嘴,真是O細嘴,也不見得每周一小時的課程可改善什麼,參加過咁多興趣班,最後悔是參加面試班。

回覆:motherotk 的帖子

我都覺得面試班可比一些超忙媽媽一個方向,大概知道考試的形式,但如有時間經常同小朋友傾計或教導真的非常浪費$,小兒參加過九龍塘某出名面試班,本以為收了這麼貴的費用,職員的態度是和藹親切,原來是極不負責任仲經常“miu"嘴,真是O細嘴,也不見得每周一小時的課程可改善什麼,參加過咁多興趣班,最後悔是參加面試班。

醒目開學勳章

DwarfMaMa 發表於 12-11-9 19:47
我都係比老師打大嘅學生, 但我還是不太認同 "體罰能教出好孩子"。

我的孩子,若頑劣的話,要打要殺,請 ...

完全同意..... 老師要罰可以有其他方法, 可以罰抄書, 罰多做幾篇練習..... 扭耳仔有咩用?!   

罰抄書, 罰多做幾篇練習, 扭耳仔!!

That's too terrible! full-time mum do need supports. Find good centres!

醒目開學勳章

回覆:面試班涉五辣招虐小狀元

‹ 上一主題|下一主題