用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀? ...
樓主: Pennypig
go

玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀?   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+kittyland06+於+12-11-21+發

原帖由 karman888 於 12-11-21 發表
我報返海峰園,因為話哂 Playgroup 响海峰園, teacher's report 都會寫好啲。

karman888 發表於 12-11-21 22:36
係唔會優先取錄,但返playgroup肯定有20分。維記咁多人爭,有20分做底同只in一次,已經好好。十幾個月人仔 ...
20分???????

引用:Quote:原帖由+keiasahi+於+12-11-21+發表Th

原帖由 karman888 於 12-11-21 發表
講真 application 上面只係話有需要的話就要 2nd in, Playgroup 學生一定小過n班學生數目,仲有一班 Playgroup 學生有更好嘅學校收pn而放棄學位,你估老師會收個平時 Playgroup 正正常常嘅學生定係一個只 in 咗10分鐘嘅小朋友?所以好多 Playgroup 學生都唔洗 in, 太曳已經一早決定唔收,一般普普通通的唔需要 2nd in 都會收咗。

引用:我個仔剛收到海峰園Vict+pg+收,但佢未識自

原帖由 winpuf 於 12-11-21 發表
playgroup 要一個大人陪同,扶住嘢行應該冇問題架。我覺得佢地個 Playgroup 幾好,個女返咗2個月已經識好多嘢,又識得自己搵位坐自己食 snack,自己上玩具車,自己上樓梯玩滑梯....

回覆:玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎

update 下玫瑰崗先,仲未收到信,我諗最快星期五或六,聽日應該冇咁快。

回覆:玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀?

好像離題了,不過很好奇這20分是指甚麼?(給大家參考下:上年我有五位報考海峰園campus的朋友,有同時上該校舍的playgroup,最後有一位得到offer。)

引用:好像離題了,不過很好奇這20分是指甚麼?(

原帖由 seeker.email 於 12-11-21 發表
好像離題了,不過很好奇這20分是指甚麼?(給大家參考下:上年我有五位報考海峰園campus的朋友,有同時上該 ...
你唔知道維記好多時都要識人吔,我講得出20分,緊係唔老作。不過,我都話唔一定收番,只係有20分啫。哈哈。有玫記再update

回覆:玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀?

原來是這樣,謝謝!明天上學時問問學校先。

引用:好像離題了,不過很好奇這20分是指甚麼?(

原帖由 seeker.email 於 12-11-21 發表
Sorry 繼續離題。都唔知係咪你朋友唔好彩,咁啱今年n 班有董健華個姪女同黎姿對孖女,加埋其他非富則貴的小朋友申請,可能唔夠位收咁多 Playgroup 學生。希望今年唔會啦!

引用:Quote:原帖由+seeker.email+於+12-11-21+發

原帖由 karman888 於 12-11-22 發表
所以我都交咗啓思做 back up, 因為 Vic 都唔一定收。

引用:原來是這樣,謝謝!明天上學時問問學校先。

原帖由 seeker.email 於 12-11-22 發表
你咁樣問一問學校,搞到佢地唔想咁揚突然改例我就真係多得你唔少。bk 知嘅都係小道消息,你問完又點,你真係覺得佢地會老實話你知佢地個收生標準係點咩?拜托可否聽完就算?大家唔好咁認真!

有朋友上年都番左成日維記PG,但最後1班8個小朋友,只收左1個,所以番PG都唔一定會收。

回覆:myliemama 的帖子

邊間?而且會唔會有D選擇維記或者出面D K1呀?

回覆:玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎

其實真係有好多學生轉校,k1 會仲多,講真 St Paul ,蘇浙收我個女唔通我唔去咩,有好多媽咪會揀龍校或者近屋企嘅 pn,  所以留返响 Victoria 嘅唔係好多,所以 Victoria 都會收好多新生。

引用:Quote:原帖由+seeker.email+於+12-11-22+發

原帖由 kittyland06 於 12-11-22 發表
你咁樣問一問學校,搞到佢地唔想咁揚突然改例我就真係多得你唔少。bk 知嘅都係小道消息,你問完又點,你真 ...
同意!有d嘢知就算,唔需要吔都問過究竟。

最重要就係 Relax!

各位MAMA, 可唔可以入返正題呀?^^
你地有冇人已經收到信啦?今日已經星期四啦, 仲未收到

引用:各位MAMA,+可唔可以入返正題呀?^^你地有冇

原帖由 littleashley 於 12-11-22 發表
各位MAMA, 可唔可以入返正題呀?^^
你地有冇人已經收到信啦?今日已經星期四啦, 仲未收到 ...
我估今日至寄

今天有無人收玟信呀.......... 希望今日有信啦.....

引用:今天有無人收玟信呀..........+希望今日有

原帖由 Pennypig 於 12-11-22 發表
今天有無人收玟信呀.......... 希望今日有信啦.....
各位mama,我剛剛打了去學校問,佢話封今日會寄出的(最遲明天),應該今天稍後或明天,大家會收到

happymama_jkc  麻煩晒, 我打過去但無人聽呀 ..
希望 d 度個個都收到好消息啦 .. (包括我.. hehe)  發表於 12-11-22 10:28
‹ 上一主題|下一主題