用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會灣仔堂幼稚園 中華基督教會灣仔堂幼稚園
樓主: babyrex
go

中華基督教會灣仔堂幼稚園 [複製鏈接]

回覆:-Sun- 的帖子

除了國際學校,你只報了灣仔堂?
有無報其他非國際的幼稚園?

回復 babyrex 的帖子

報了救恩同真光。你呢,仲有邊間offer?

回覆:-Sun- 的帖子

西灣河明我及杏花村啟思

如果 pn 唔係無全日班, 我都會報, 因為我細細個係 d 度畢業, 加上我有朋友 d 仔女都係 d 度畢業 , 所以我鐘意 d 間學校
我明年等仔仔 k1 時我會報 d 間

回復 happymama_jkc 的帖子

想問這學校是否個個學生都由家人或工人接送?
因學校說沒有校車及褓母車

my daughter studied since PN to now(K3). The teachers are very good with full hearted, 2 teachers takes care 20 students if FULL TIME class. I also graduated this kinder which is 60 years old.

回覆:sandylaw617 的帖子

今年初,雖然最終放棄灣仔堂,
但留了很好印象給我,
老師很有愛心,
從未試過面試完後,
老師單對單帶家長visit 學校,
將所有教學書本展示出來,
視察幾間班房,每間都很大。
校長給我感覺很有愛心。
超like灣仔堂。

回覆:中華基督教會灣仔堂幼稚園

大家有 result 未

我都是東區媽媽,有興趣一齊自組褓母車。

但會唔會好多位留左比D教友,好少比街外人?

引用:我都是東區媽媽,有興趣一齊自組褓母車。

原帖由 chenpws 於 13-11-16 發表
我都是東區媽媽,有興趣一齊自組褓母車。
其實好難揾到保母車,因為要行一條長樓梯有危險,就算有電梯,都要行一段路仔,所以有好多姨姨都唔會擔個風險

回覆:中華基督教會灣仔堂幼稚園

其實灣仔堂真係幾好架,我個仔宜家讀緊K3全日,每日放學都有好多野同我地分享,佢地啲老師都好细心,你地講嘅小學體驗佢地下個禮拜會去兩日,啲小朋友超興奮,其實Lee兩個禮拜喺學校佢地開始用小學 模式上堂自己寫手册, 開始俾佢地試下默書, 但係佢地會用記憶遊戲這方式來同佢地玩,又work喎,吾洗驚上到小學會怕左默書如果大家嘅小朋友入到灣仔堂真係可以放心,佢地會好開心咁學到野

回覆 amorlax 的帖子

我個囝黎緊下個月都返灣仔堂啦,想問下你地去邊間小學上實習?係咪每年都係同一間呢?

回覆 ancwy 的帖子

hi
我仔仔 9 月都係返灣仔堂 k1 , 下個星期見到面啦 !!

係丫~下星期見,不過我個囝囝返N班上午班

我女女讀緊N班下午班, 返了兩星期了, 我十分滿意呢間幼稚園, 校長同老師超有愛心, 照顧小朋友又貼心, 我都係住北角遠度而去呢間學校讀書. 到現在都無後悔.. 仲唸係呢間學校讀到K3, 但唔知返半日好, 定全日班好... 唔知其他媽咪有無仔仔讀全日班呀... ? 可否俾啲意見我呢..? 謝謝...

引用:其實灣仔堂真係幾好架,我個仔宜家讀緊K3全

原帖由 amorlax 於 14-06-06 發表
其實灣仔堂真係幾好架,我個仔宜家讀緊K3全日,每日放學都有好多野同我地分享,佢地啲老師都好细心,你地講 ...
請問您覺得學校課程對啟發小朋友創意有沒有幫助呢?謝謝

回覆 Louisa88 的帖子

你好丫~我個囝都係度讀上午班,我都捻緊上午定全日好..全日驚佢辛苦~又捻下出面會唔會幫佢報班,全日班就自理好D

回覆 amorlax 的帖子

請問中ENG程度如何? 一星期有乙多少ENG 堂?有NET?THANKS!

回覆 MiffyShe 的帖子

K1 - 一星期一堂K2 - 一星期1至2堂
K3 - 一星期4堂

都好合理。
‹ 上一主題|下一主題