用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 王錦輝,德雅-如何決擇??
go

王錦輝,德雅-如何決擇?? [複製鏈接]

大家可以俾d意見嗎??thx!!
   1    0    1    0

引用:大家可以俾d意見嗎??thx!!

原帖由 waiwaimam 於 12-11-26 發表
大家可以俾d意見嗎??thx!!
wkf,  one dragon school

回覆:王錦輝,德雅-如何決擇??

多謝你的回應,但係wkf的中學好像沒有太多的數據係好定唔好,所以有啲苦腦

有其他意見嗎?

小朋友係边類型?直資適合活潑外向啲既小朋友, 德雅兩者比較下傳統啲, 我自己兩間都, 你考慮下边間啱小朋友多啲....

我覺得兩間都有適合佢的地方。所以好頭痛

Boy or girl?

My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Girl

德雅,學術好好多,不過睇你想唔想谷,因為德雅一家比wkf 谷

引用:德雅,學術好好多,不過睇你想唔想谷,因為

原帖由 sissysze 於 12-11-27 發表
德雅,學術好好多,不過睇你想唔想谷,因為德雅一家比wkf 谷
唔明點解隔離專欄話德雅屬二線校囉

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+12-11-27+發表德

原帖由 dannyyau302 於 12-11-27 發表
睇完咪算,不用上心

dannyyau302 發表於 12-11-27 18:57
1)學校名氣不大,有啲怎至已前都未聽個這間學校。2)學校是中小。
3)直屬中學是band 2英中。
4)坊間認為學校很谷。

回覆:amy625 的帖子

今年六月派位後,勁多人放位,walk-in 即叩即入.... 校舍仲細到暈... 上年直頭無人提

amy625  因為佢係好多人心目中的心泡  發表於 12-11-27 21:28

德雅同而家的直資/千禧官津學校的校舎完全冇得比。
我住北區的,間間都靚過佢!
但佢以校風和學術取勝,如佢有機會重建校舍,一定爭崩頭。
WKF 我都中意,俾我揀我會揀WKF。
因為多活動,校舍靚,地點方便我。

amy625  學校當年就係批唔倒地,所以要cut幼稚園  發表於 12-11-27 23:46
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

WKF,龍校好,如果佢有呈分試阿女成績又好,沙田咁多英中任你揀。

引用:今年六月派位後,勁多人放位,walk-in+即叩

原帖由 winnie@pooh 於 12-11-27 發表
該帖被管理員或版主屏蔽,或作者被禁止/刪除
我幾年前去交小一報名表,校務處D裝修好有親切感,好像回到自己小學的年代。係走廊等收表,見到佢個籃球場只放得下一個球架,另一邊要安裝在校舍的牆上,硬件是有不足之處,但口碑一向不俗,相信亦有其優點!

德雅都谷咖!WKF啦

if girl, I will choose 德雅. 學術高.

回覆:sauwaileung 的帖子

It's really a tough decision! I got the offer from 德雅, waiting list from WKF! I really like both school, 德雅校風樸實,成績好可上深水埗區band1,差啲上返德中,穩中求勝!加上朋友的朋友係入邊教過,話幾谷,但唔會差得去邊,令我有的信心,但佢都話硬件真係同其他學校如wkf無得比,但勝在有愛心! 如Wkf,要唸住上12年,佢地教學理念幾buy! 講真,如比我揀,我都會唸wkf,起碼唔會咁谷同活潑的!

WkF外表靚,TN有內在美,好似揀老婆咁睇你要乜?

‹ 上一主題|下一主題