用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 已出RESULT, 請留意信箱~
樓主: shevachevy
go

LH 已出RESULT, 請留意信箱~   [複製鏈接]

LH (康城校) 其實係 TKO 區算 OK 嗎 ? 因我不想囡囡出去較遠的地方返學, 對小朋友嚟講真係好辛苦, 如不太差, 我會照留位先, 大家有何睇法, 一齊分享吓

就近返學絶對係好選擇, 安排課外活動易好多~!
除非一d對長遠而言有幫助既學校(龍校), LH本身就係一個唔錯既選擇!

引用:就近返學絶對係好選擇,+安排課外活動易好多

原帖由 chapter 於 12-12-12 發表
就近返學絶對係好選擇, 安排課外活動易好多~!
除非一d對長遠而言有幫助既學校(龍校), LH本身就係一個唔錯既 ...
我已經決定星期六去LH註册

引用:Quote:原帖由+chapter+於+12-12-12+發表就

原帖由 kittypmlau 於 12-12-12 發表
我已經決定星期六去LH註册
me too! 將軍澳LH 做同學仔

回覆:LH 已出RESULT, 請留意信箱~

唔好意思,想問下現在讀K的小朋友的家長,學校課程是否已經足夠,有無需要在外面再補習,若讀英普班,需要補習粵語課程嗎?不補習ok嗎? 若真的外出補習,是否只想小朋友學更深的東西?吟多問題,謝謝幫忙。

引用:唔好意思,想問下現在讀K的小朋友的家長,

原帖由 megalith 於 13-01-03 發表
唔好意思,想問下現在讀K的小朋友的家長,學校課程是否已經足夠,有無需要在外面再補習,若讀英普班,需要 ...
LH既課程,尤其係雙語絕對足夠應付升小面試及小一課程銜接。不過我有替小朋友報讀數學班,我不知道係學校既不足還是我過份擔心,因為K2上學期我既小朋友仲係學緊好簡單既加數。有同學學公文已學到好深。另外我亦都有幫小朋友報讀英文presentation課程,主要係考LCM.

引用:唔好意思,想問下現在讀K的小朋友的家長,

原帖由 megalith 於 13-01-03 發表
唔好意思,想問下現在讀K的小朋友的家長,學校課程是否已經足夠,有無需要在外面再補習,若讀英普班,需要 ...
我既小朋友讀普英班,唔需要補廣東話,因為我喺屋企同小朋友講廣東話,所以小朋友唔駛學都識得廣東話。稍為注意係用中文讀詞語。喺經學校佢用普通話,喺屋企我同佢睇圖書既時候就教佢用廣東話讀,小朋友都學得好快!

謝謝你的意見
‹ 上一主題|下一主題