用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 將軍澳區
go

將軍澳區 [複製鏈接]

請問有沒有住緊將軍澳小朋友就讀禮賢?
1.邊度上車?
2.幾點上車?
3.幾錢車費?
謝謝

fi-fi  以我所知,都幾多小朋友喺將軍澳住嫁。上車時間、地點通常都要臨開學前先知,司機會依果年學生人而定嘛!  發表於 12-12-2 18:43
   1    0    0    0

1.邊度上車?通常家樓下
2.幾點上車?大約0640 to 0700
3.幾錢車費?大約$1000
謝謝

回復 nora301 的帖子

1.邊度上車?TKL
2.幾點上車?0630
3.幾錢車費?~$1000
quite early indeed

回覆:將軍澳區

咁早

回覆:cleokiko 的帖子

我們德雅家長搵保姆車由將軍澳或調景嶺去德雅,如讀禮賢者有興趣可去others->保姆車入來傾傾吧!

貢獻勳章

會長溫馨提示

會員如想找尋褓姆車服務或組成路線,請貼於"徵保母車"
http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=717

由於基本版規已就這點提醒會員,會員是不需要重複出post提示其他會員的。敬請留意。

多謝合作。

校車問題

剛剛收到信通知有關留位,校車,雜費事宜,見到校車有指定路線,例如將軍澳只經新都城,東港城,將中等…那麼我住其他村屋地方是一定不會去嗎?真的很擔心,將軍澳出去已經要早,如果還要我出新都城等地方上車,豈不是更不方便嗎?由我家到最近的新都城也是要20分鐘啊!

回復 cleokiko 的帖子

不用擔心,聽我仔講....行將軍澳線都有4架車,佢以家呢個只係概括上落地點,你填回條時,你就詳細地寫出你上車、落車個地點位置,好等校車司機好好安排行車路線,到臨開學前一兩天,司機就會call你確實上車時間與地點的。

但當然都有例外喇,就好似我仔同學咁,佢住西貢好入ge村屋(過了科大),佢都要自己駁一程車出去再上校車嫁。

回復 年年儀儀 的帖子

禮賢喺九龍塘喎!

回覆:fi-fi 的帖子

謝謝你fi-fi

回覆:cleokiko 的帖子

學校距離屋企太遠,我直頭無申請,又唔會搬嘅,小朋友每曰坐1,2個鐘頭校車(來回或不只)好辛苦呀

唔該各位讀緊禮賢住將軍澳家長,
可否給我校車電話讓我問一些資料!
因為收到禮賢第二次註冊信,入面的校車路線:新都城,東港城,維景灣畔,將軍澳中心,首都,日出康城。
咁其他方是否要駁車?已經咁早上車,仲要駁車,冬天會好慘。所以我想早些知道結果!
我有個朋友住康盛,讀培道,真的要駁車去茵怡上校車,仲要06:40。

回復 cleokiko 的帖子

You may contact school for school bus intact information
‹ 上一主題|下一主題