用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 投訴老師?
go

投訴老師? [複製鏈接]

DEL

0    0    0    0

無親耳听親眼見, 好難投訴嘛.....

其實真的好難投訴,老師又不是對着你講。
反而,會唔會考慮約見疑似針對你囝囝的老師?了解一下囝囝上他那科的情況,聽聽老師有甚麼話要告訴你?
for every one criticism, three positives must be given.

禮媽媽 發表於 12-12-19 18:00
阿仔呢排成日話某個老師針對佢,又用d難聽說話鬧佢;另外又有老師講粗口,好多同學都聽到;而呢d老師當中包 ...

仔仔剛升上呢間中學?
上堂差唔多4個月,除左話比你聽以上嘅嘢,有無同你講同學上堂情況呢?
老師講粗口點都唔啱,不過多D了解老師係咩情況下講,所謂「粗口」實際內容係咩呢?
而你想搵人投訴原因係咩呢?
仔仔話有老師針對佢,有無問過佢實際情況係點呢?

不如問多D,教下仔仔點面對,點處理呀!

其他東西唔多講:投訴程序需先經學校內部機制處理;如家長經學校調查後不滿意,可向教育局分區教育主任投訴,你亦可直接向當局投訴,但通常會發回學校處理。

照計老師唔會特別針對, 不如問下仔仔究竟咩事先, 驚影響佢同學校關係

回覆:禮媽媽 的帖子

其實不如攪清楚發生什麼事先啦?不是不信亞仔,只是茂茂然就走投訴,就太草率行事!也許可以再問問其他同班家長的意見先,因投訴事小,但投訴老師事大,老師也是人,不想影響亞仔,萬事小心處理

‹ 上一主題|下一主題