用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有直資Offer, 但仍想等其他直資結果, 可以怎辦? ...
go

有直資Offer, 但仍想等其他直資結果, 可以怎辦? [複製鏈接]

我兒小學係九龍城BAND 1, 但成績不好, 屬下游分子。最近一個月積極考直資,兩天前得大圍培僑書院取錄, 要1月初註冊,但仍希望等其他學校的結果(其他要最快一月中、甚至三月)。現在想問:
(1) 培僑讀得過嗎? 新校長能力? 成績在上升中嗎?
(2) 如果先註冊,最後又有更心儀的取錄,有可能取回小六學生資料表嗎?
(3) 如何取回?用甚麼理由?

請指教,謝謝:)
   0    0    0    0

回覆:Genegene 的帖子

如果我仔九龍城b1,不會要培僑的offer ,會等心儀直資,萬一都等唔到,會選擇大抽獎。

ohnono  只是學校是band 1小學,但樓主兒子的成績卻屬下游!  發表於 12-12-23 16:52

回覆:Jackieson 的帖子

樓主所講B1係形容就讀小學,如果熱門小學B2-3,我會考慮接受培僑OFFER,

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2485621&extra=page%3D1

傾緊你關心嘅問題。

Jackieson 發表於 12-12-23 16:37
如果我仔九龍城b1,不會要培僑的offer ,會等心儀直資,萬一都等唔到,會選擇大抽獎。
  ...
係喎, 老花睇錯咗, 唔好意思...
‹ 上一主題|下一主題