用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 窮人升大學機會少2/3 無錢無前途 學者促政府支援弱勢 ...
樓主: elbar
go

窮人升大學機會少2/3 無錢無前途 學者促政府支援弱勢   [複製鏈接]

引用:Eldestadventure『你搞清楚我的觀點才跟我

原帖由 laorenjia 於 13-03-12 發表
Eldestadventure

『你搞清楚我的觀點才跟我討論吧。』你呢句嘢講番自己最啱。究竟你有冇睇我寫乜同答你乜 ...
LRJ,

乜無人喜歡你的幽默,最少有我和 Annie。

//
我只係唔同意將公屋王重新包裝,迫走部份住戶啫
//

請回看之前我和囝囝爸討論何謂公器,我不認為傳統教會名校是公屋王。女拔為例,幾次校舍擴建和最近的重建全是學校和教會出資。

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

回復 eldestadventure 的帖子

讨论的最大得益是brain storm or brain blast.  不是要我咬赢,你咬输才有快感! Golden rules可能得一套, 或是几套! 各人有机会发表自己的一套也很好了! 男性是雄性动物,有童真证明心境年青, 但已经不是teenagers, 不再需要pissing contest 吧!

今朝睇報紙,連幾年前話唔會轉直資嘅聖士提反女校都話準備跳船,唔駛幾耐,所謂傳統名校,恐怕只剩官校及已褪色的華仁唔收學費。下一個問題係:幾時輪到鄧顯?

annie40  悲情城市  發表於 13-3-22 14:11

引用:今朝睇報紙,連幾年前話唔會轉直資嘅聖士提

原帖由 laorenjia 於 13-03-22 發表
今朝睇報紙,連幾年前話唔會轉直資嘅聖士提反女校都話準備跳船,唔駛幾耐,所謂傳統名校,恐怕只剩官校及已 ...
仲有⋯ 喇叭,紅磚,王人,馬利,聖深⋯

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

Shadeslayer

難為2你重咁有信心。

引用:Shadeslayer難為2你重咁有信心。+

原帖由 laorenjia 於 13-03-22 發表
Shadeslayer

難為2你重咁有信心。
的確,我有信心以上無一間會轉。

annie40  有内幕????咁有信心!!  發表於 13-3-22 14:22

皇仁係官校,我都有啲信心佢唔會轉。其它嘅我買起碼一半三年內會宣佈轉。地區名校就係下一波。

四隻貓  唉....  發表於 13-3-22 17:02
‹ 上一主題|下一主題