用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望小學暨幼稚園(小學部) 知唔知德望幾時call waiting
樓主: Portialeung
go

知唔知德望幾時call waiting [複製鏈接]

引用:我朋友今日收waiting+call有offer喇,開心到

原帖由 ozoz 於 13-06-13 發表
我朋友今日收waiting call有offer喇,開心到不得了。
請問你朋友是校外生還是幼稚園部?

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+13-06-13+發表我朋友

原帖由 Confident 於 13-06-13 發表
請問你朋友是校外生還是幼稚園部?
校外生

引用:Quote:原帖由+Confident+於+13-06-13+發表

校外生
是那間幼稚園可以這麼幸運?

引用:Quote:原帖由+ozoz+於+13-06-13+發表校外生

原帖由 Confident 於 13-06-13 發表
是那間幼稚園可以這麼幸運?
小朋友嘅家姐讀緊𠺢,佢學術其實好強,之前waiting,可能比校外位太小而又太多人考。邊間幼稚園就不便講因為佢係朋友女,唔係我女女。

引用:Quote:原帖由+Confident+於+13-06-13+發表

小朋友嘅家姐讀緊𠺢,佢學術其實好強,之前waiting,可能比校外位太小而又太多人考。邊間幼稚園就不 ...
恭喜你朋友呀

替你的朋友高興

小女由德幼上並取錄為一年級學生, 但眼見很多同學你仍然waiting list亦替她們難受.  畢竟學校經常說只要有學位, 首選必言是自己校內生.  抱歉, 本人無意冒犯其它學校的同學, .... 總之希望校方可多多體諒現時waiting中的德幼同學, 大家此終出於同一母校, 感情特別深厚.

回覆:r1219 的帖子

小囡也是德幼上德小 waiting list ,到現在也未有被學校 call waiting ,灰心加失望中(~_~;)

ozoz 發表於 13-6-13 21:16
小朋友嘅家姐讀緊𠺢,佢學術其實好強,之前waiting,可能比校外位太小而又太多人考。邊間幼稚園就不 ...

收的原因應該是"學術好強". 因為朋友有家姐讀緊, 妹妹SC也仍在waiting list.  而且, GH kg有妹妹仍在waiting list.  家姐讀緊不是重點.  可能6歲前谷學術是正確的.  (正確來說是5歲, 因為5歲已經要面試了.)
~easybring~

引用:小女由德幼上並取錄為一年級學生,+但眼見很

原帖由 r1219 於 13-06-14 發表
小女由德幼上並取錄為一年級學生, 但眼見很多同學你仍然waiting list亦替她們難受.  畢竟學校經常說只要有 ...
好同意你所說的,我仍是在等待中,呢種心情好難形容,希望盡快有通知,畢竟已經等待了半年

引用:小女由德幼上並取錄為一年級學生,+但眼見很

原帖由 r1219 於 13-06-14 發表
小女由德幼上並取錄為一年級學生, 但眼見很多同學你仍然waiting list亦替她們難受.  畢竟學校經常說只要有 ...
請問德幼上德小收幾多?我個人認為幼稚園生好細個,好多潛能未必咁快睇到,尤其學術。如果話"成績"好先至收就好難繼定乜野叫成績好。可以狂谷language 谷計數,但咁谷法,長遠有可能會怕咗/埋沒咗佢嘅好奇心。唉,希望德小會收曬你地啦。我今年開始搵小學,都開始緊張喇。

回復 ykhmlyhyh 的帖子

不要灰心!小女當年也是德幼上徳小waiting, 幸好很快就收到call。
據我所知,很多德幼waiting最終也收到call, 現在距離開學時間還很長,是音樂椅遊戲時間。還有機會呀!不要放棄!

easybring  今時唔同往日  發表於 13-6-18 12:37

今朝去了交留位費, 是上星期五收到電話通知, waiting 入的

回復 Jessicaha 的帖子

Hi, 請問你係上星期五大概麽時間收到call? 係唔係“私人號碼“?注冊時有冇其他人注冊紧? thanks so much!!

回復 psyho2038 的帖子

系2013-2014年k1既waiting call 嗎?

回復 BBkenjite 的帖子

Hi BBkenjite,

上星期五早上未到9:00收到電話, 係學校電話有顯示. 當時要我即時注朋, 不過我果日唔得改為星期一早上. 去到學校沒有其他人, 得我一個.

好多謝你!!我囡都是waiting list, 恭喜你!

你有冇寫過信去學校?(從收到waiting list到現在) thx!

都寫過6封

回復 Jessicaha 的帖子

oh...你真係寫好多,好有心...唔知佢地的waiting list有冇按先後次序call?!
‹ 上一主題|下一主題