用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 音小 vs St Margaret 你會點決擇,請指點! ...
樓主: catwmy
go

音小 vs St Margaret 你會點決擇,請指點! [複製鏈接]

回覆:ccho1503 的帖子

ICQM

St Margaret

St Margaret

Many thanks for this post.   I also think these two schools are comparable.    On the whole, I have a slight preference for St. Margaret as its physcial location is convenient.    It's near MTR station.   

回覆:音小 vs St Margaret 你會點決擇,請指點!

我地唔係基督徒,小朋友係入面讀了幾年,都無話叫你地返教会,但邀請是有的. 另外,我記得我地小朋友面試後就可以走,唔使祈禱wor. 不過,這所学校既基督教氣氛是濃的.

bb108 發表於 13-2-21 13:04
我地唔係基督徒,小朋友係入面讀了幾年,都無話叫你地返教会,但邀請是有的. 另外,我記得我地小朋友面試後 ...

我地要呀, 還要是"係你們離開前, 請一家三口一齊低頭祈禱". 雖然我有其他宗教, 當刻也焗住要低頭祈禱, 因為我不清楚會否影響面試結果. 我不介意我個仔入基督教或天主教學校. 不過學校要面試者一齊祈禱又實在令我有點....不自然....

IC. That is why I can't feel any天主教 in their school.

ICQM for sure!!

回覆:音小 vs St Margaret 你會點決擇,請指點!

ICQM

人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

Icqm

引用:Quote:bb108+發表於+13-2-21+13:04+我地唔

原帖由 hadwinboy 於 13-02-21 發表
我地要呀, 還要是"係你們離開前, 請一家三口一齊低頭祈禱". 雖然我有其他宗教, 當刻也焗住要低頭祈禱, 因 ...
可能依家唔同.但有問我地既然無宗教信仰,點解要揀佢地.

‹ 上一主題|下一主題