用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同有幾多個外籍老師?
go

港同有幾多個外籍老師? [複製鏈接]

如題. 學校website只有兩位, 但我印象中有6位, 請問有冇人知? 係唔係所有英文堂都由外籍老師教?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

根據小一入學簡介資料, 學校有6位NET
http://www.hkugaps.edu.hk/zh_hk/notice/synopsis.html?#synopsis

唔一定係英文人個名至係NET, 例如MISS SUEN, MISS AMY, MISS JANICE等, 我都唔知佢地係咪計落NET, 但我從來無聽過佢地講廣東話 (MRS. ROBINSON, MISS SUZANNE, MISS MO等都係教英文但我無咁熟, 唔知佢地有無講中文)

無可能所有人都係NET教英文, 但學校英文除左一般課堂, 仲有閱讀課, 單元, 英語戲劇等, 學校都會安排NET總會每班都教D

明白, 唔該晒Charlotte mom

除了英文堂外, 還有什麼科目用英文教呢?
另外, 用什麼方法教英文呢?

回覆:Charlotte_mom 的帖子

醒目開學勳章 王國長老

louiskkchan 發表於 13-5-31 16:40
all english class teachers speak only english even s/he knows Cantonese.  in english class or not.

...

哈哈哈, 辛苦你了

Ms Suzanne係我仔班主任,佢唔係外籍老師但佢喺學校只係會講英文,我估其他英文科老師都只會同學生講英文。
購開student performance meeting , 我記得第一次見老師家長們都好緊張。  有D家長想見英文老師,有D想見中文老師。於是大家夾定計,話到時如果輪到唔係想見嗰位,就扮肚痛、扮跌con. 、甚至兩公婆扮鬧交,由第二個頂上先......wakaka

講開又講,在Student Led Conference 我的經驗簡單點,就是排在我前面的家長輪到並非自己心儀的班主任時,便直接擰轉頭對我說:是您先來的,您們先見吧!但明明我入課室已見他們坐著啊!

回覆:港同有幾多個外籍老師?

其實而家覺得兩個傾哂都無問題,就算走埋去隔離班見又得,老師好樂意傾,始終上唔到科小朋友表現都唔同

醒目開學勳章 王國長老

回覆:港同有幾多個外籍老師?

你地好曳啊!我次次都由老師安排架wor

‹ 上一主題|下一主題