用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 14網小朋友派位結果如何
樓主: 家宇仔
go

14網小朋友派位結果如何 [複製鏈接]

第一志願 嘉諾撤

回復 talent2000 的帖子

北官有兩間。北角官立(英皇道)成績比較好,每年有60%左右入Band1中學(包括中中),若只計Band1英中,也有約接近40%學生。不是精英班也可入筲官或金文泰等。雖然不是14區最強,但一定是該區熱門小學之一。
該小學升中派位結果:
http://am.npgps.edu.hk/apply/p6_result/index.html

talent2000  Agreed  發表於 13-6-5 15:17

引用:派左北官雲景道,非常失望.請問轉叩太古得唔

原帖由 bonnycai 於 13-06-03 發表
派左北官雲景道,非常失望.請問轉叩太古得唔得?
我Friend 佢寫太古第二定第三,派唔到,想叩門點知連interview唧機會都無呀!一早叫佢寫前架la!

引用:Quote:原帖由+bonnycai+於+13-06-03+發表派

原帖由 Charlie1978 於 13-06-05 發表
我Friend 佢寫太古第二定第三,派唔到,想叩門點知連interview唧機會都無呀!一早叫佢寫前架la!

...
太古放第二都唔比叩門?有冇可能呀?因我估net 14好少人會首自願揀太古喎!

Charlie1978 發表於 13-6-5 13:04

...
佢點知無機會interview? 呢幾日先交候補申請表

填太古第一志願的根本不需要扣門,因為有人第二志願入左,即是第一志願的全中。但相信有很多人填第二志願而不中的都會去叩門,所以填第三的人有可能無得interview。

回覆:PA270 的帖子

可能都唔可以咁老定...真心唔明呢個抽獎點玩法,我第一志願填北衛上午,點知派咗第二志願聖米迦勒..但阿仔同學竟然派咗去佢填第三志願嘅北衛上午,真系講運氣呀
你地知唔知聖米好啲定北衛好啲呀??

引用:可能都唔可以咁老定...真心唔明呢個抽獎點

原帖由 kitty1207 於 13-06-05 發表
可能都唔可以咁老定...真心唔明呢個抽獎點玩法,我第一志願填北衛上午,點知派咗第二志願聖米迦勒..但阿仔同 ...
照計就應該唔會咁,如真的話,應該同教育署講;有機派返北衞上

可能都唔可以咁老定...真心唔明呢個抽獎點玩法,我第一志願填北衛上午,點知派咗第二志願聖米迦勒..但阿仔同 ...
會唔會佢係甲部填北衛而中獎?

回復 Charlie1978 的帖子

是否已經遲過左截止日期去叩門,所以無

回覆:vego 的帖子

但系真嫁...會唔會關隨機號碼事??可能佢no.前,我no.後??所以佢派到先,我都勁ur頭,同勁唔抵呀,而家唯有叩衛理囉

回覆:feiji 的帖子

咁我又無問佢甲部有無填北衛,我淨知佢甲一一定唔系北衛....最重要我甲一乙一都系北衛囉

Charlie1978 發表於 13-6-5 13:04

...
我睇到另一個人話派第4太古小學喎!點解會咁架
希望每天開心渡過 ;-)

似乎係無可能喎。你地其實係邊區?

應該係隨機編號早過你

引用:Quote:Charlie1978+發表於+13-6-5+13:04+我

原帖由 Jessy 於 13-06-06 發表
我睇到另一個人話派第4太古小學喎!點解會咁架
因為可能佢頭3個志願都係大熱已經無位,但係佢早卑人抽中,所以派到第四個志願太古仲有位囉!

引用:Quote:原帖由+Jessy+於+13-06-06+發表我睇

原帖由 tattc 於 13-06-06 發表
因為可能佢頭3個志願都係大熱已經無位,但係佢早卑人抽中,所以派到第四個志願太古仲有位囉!

...
嘜唔係先跟no.順次序派同一志願先;應該唔係派到才另一no

引用:回復+talent2000+的帖子  北官有兩間。北

原帖由 PA270 於 13-06-05 發表
回復 talent2000 的帖子

北官有兩間。北角官立(英皇道)成績比較好,每年有60%左右入Band1中學(包括中 ...
想請問北官英皇道比較好,那北官雲景道如何呢?我見好多人2-3志願都入到,是否這間比較二線學校呢?

Jasmine-4711  北官雲景是三線,差過太古  發表於 13-6-6 11:19

vego 發表於 13-6-6 03:41
嘜唔係先跟no.順次序派同一志願先;應該唔係派到才另一no
係....應該係你啱

tattc 發表於 13-6-6 08:34
係....應該係你啱

睇到R晒頭!!! 唔通有人報流料??
希望每天開心渡過 ;-)
‹ 上一主題|下一主題