用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 救世軍報名
樓主: mama122013
go

救世軍報名   [複製鏈接]

回復 LittleBallBall 的帖子

我剛剛收到救世軍打嚟話下星期一IN, 如果係就今年讀N班, 我會IN, 但搞到我15/16. 原本已經諗住讀YWCA算, 唉, 如果收, 都唔知點揀好.

引用:我仔10年6月出世,+7月幫佢去排....+今日突

原帖由 LittleBallBall 於 13-06-13 發表
我仔10年6月出世, 7月幫佢去排.... 今日突然打黎話排到有得in喎, 應該係in n2 (k1) 插班.... 唔知in咩?! 其 ...
我都想知

回復 tszheibama 的帖子

我女今年3月出世, 我乜都唔識又無攪, n1&n2係咩野來咖? 我而家去仲有無得排呢唔知? 同埋其實2013年b而家係要報n班先講緊?

我都想知.. Thx!

very good for all Salvation Army Pre Schools
especially the whole day schools

回復 erica-camy 的帖子

咁你in咗未呀?
我最後決定比個仔讀救世軍喇.... 之前都係一心諗住比佢原校升讀, 所以都已經交哂留位/書簿費嗰啲... 但駁一駁, 希望新校更好~ 所以都係決定轉囉...

回復 magicscat 的帖子

其實救世軍interview唔同其他幼稚園既interview, 無去考個小朋友啲乜野, 反而去到要填問卷, 想睇下家長心態係點咁喇...
之後, 家長同小朋友一齊去見校長... 都只有校長講自己同學校既教學理念,,, 當然, 期間佢會觀察家長同小朋友既說話同反應喇... 咁in完, 幾日就收到信話收喇... 不過由填問卷到interview, 加埋都幾長時間, 用咗一個鐘有多呀... 但我無問校長咩, 只係校長講咩, 我就聽咁乍~ 連校長問我, 我有咩問題想問佢, 我都話無.... 就係咁簡單,

KAKAMAMAKAKA, 救世軍一有出世紙就可以去報名, 佢係按收報名表先後去排隊既... 即係早報名, 排前面既no, 咪早有得in, 早收囉... 如果遲咗報, 又有位, 佢就按no前後一直去叫人in, in到有人讀個學位為止... 即係越排得後, 就越唔知有無機會in lor... 佢唔似其他學校, 收咗form就叫你去in咁...

回覆:LittleBallBall 的帖子

littleballball,多謝你回覆

尋日收到消息收我仔, 最後我都係決定讀, 但要諗下點安排6點湊, 因為我起荃灣放6點趕唔切

回復 erica-camy 的帖子

恭喜... 多個同學仔~ :)

回覆:LittleBallBall 的帖子

我仔排380. 係咪無可能讀到?

引用:回復+LittleBallBall+的帖子 尋日收到消息

原帖由 erica-camy 於 13-07-24 發表

尋日收到消息收我仔, 最後我都係決定讀, 但要諗下點安排6點湊, 因為我起荃灣 ...
請問你救世軍個no.排第幾?thanks

我覺如你是心儀救世軍, 你就唔好理而家排到咩number, 照報左先, 因佢昳一條龍跟入form 先後次序來排, 排你前面的, 好可能有好多是上年, 前年, 大前年報的, 小朋友已經在其他學校讀緊, 所以根本唔會再轉校。另一批人又可能只是人報佢報,  因救世軍一有出世紙就可以報, 有家長當買個保險都唔奇。所以, 最後真係想入的, 未必如你想像咁多。以我細女為例, 一有出世紙就入表, number 700幾, 等左一年, 佢都有機會in N2。

mama122013   好啊,謝謝  發表於 13-8-4 22:08

其實佢地IN得你就9成9收埋你架喇,只不過係程序上見你你姐~

回復 KAKAMAMAKAKA 的帖子

佢地既N1 = PRE-NUR (即學前班) - 教自理能力多D,旦都有教小朋友中文認字同數字。
N2 = K1
N3 = K2
N4 = K3

回復 seven_dwarfs 的帖子

我仔排 35, 我以為K1先有機會入, 點知N班收12個都有我個仔份.

mama122013   等我到時都排下先  發表於 13-8-4 22:08

引用:回復+seven_dwarfs+的帖子 我仔排+35,+我

原帖由 erica-camy 於 13-07-25 發表

我仔排 35, 我以為K1先有機會入, 點知N班收12個都有我個仔份.
原來你排咁前,我女排171,無望Lu,嚟緊8月會返ywca的N1

我仔原本都係8月返YWCA, 係臨時CALL我IN, 我先轉, 其實我都交晒所有錢
‹ 上一主題|下一主題