用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 冇電話即係冇希望?
樓主: zet
go

冇電話即係冇希望? [複製鏈接]

回復 winnieok 的帖子

好大機會係咁

盡力,大家加油。

回覆:winnieok 的帖子

恭喜你,好多朋友都鼓勵我唔好咁快放棄,我今日已再寄掛號信去求位,希望封信可以去到校長手上同埋佢會睇啦,我已盡哂力了。。。

回覆:冇電話即係冇希望?

信照寫,我好贊成。
而信已内容會寫咩呢?呢個就係校長考慮的因素了。若每個千遍一律,就變得可有可無了。試想想,這學校真正吸引你的地方?有實例嗎?你對學校了解有幾多呢?小朋友會點融入校園呢?
我雖然自己未為自己孩子寫過求位信,但今年我幫兩個waiting 的朋友寫了兩封信,分別最後也被個別學校收了。所以我推測,由這個方向去寫係正確的。仲有唔好一開始哂冷,比哂所有文件,否則之後冇野再好send 去學校。有新野可以keep update 學校的。
樓主good luck! 期待好快係ek 見到你報喜既post!

引用:信照寫,我好贊成。 而信已内容會寫咩呢?

原帖由 silvia_ng 於 13-06-28 發表
信照寫,我好贊成。
而信已内容會寫咩呢?呢個就係校長考慮的因素了。若每個千遍一律,就變得可有可無了。 ...
唔一開始哂冷,怕in都無得in

引用:我個女只有2+張+cert,+校長話見我都寫幾封

原帖由 winnieok 於 13-06-27 發表
我個女只有2 張 cert, 校長話見我都寫幾封信去, 好有誠意, 所以積極考慮,  2nd in 完唔夠三個鐘就已經收到 ...
恭喜哂!^^

回覆:silvia_ng 的帖子

多謝你嘅提點,希望承你貴言!

引用:Quote:原帖由+silvia_ng+於+13-06-28+發表

原帖由 sissysze 於 13-06-28 發表
唔一開始哂冷,怕in都無得in
如果係waiting, 你in 之前已經曬過一次,唔需要再整多次呢。

‹ 上一主題|下一主題