用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 天神---小一後補筆試
樓主: charbaby
go

天神---小一後補筆試 [複製鏈接]

yuenkw 發表於 13-7-7 07:33
中國數學大師級的數量同成就的確落後於西方,但我唔認為中國(包括香港)的學生在大學階段數學成績就落後 ...

都唔喺凈止喺數,其實所有學術研究都需要投入、委身。但要投放大量時間、精神,而賺唔到錢既事,唔多港人會做。

yuenkw  that's right  發表於 13-7-7 10:24

回覆:天神---小一後補筆試

不要因為一紙試卷的深淺,便認定學校是盲目強迫讀書的可怕地方。作為天神家長的一份子,我深深體會到學校在培養小朋友的心。讀書係有壓力既,但我女日日都好鍾意返學,仲成日講我知學校的趣事(囡囡成績只是在中游)

回復 Yanamami 的帖子

科研如成功長遠可以賺大$,不過中國人自古都只著眼應用科學,輕視科學理論的重要性.
大師級科研人員都有熱切追求真理真相的精神,國家可容忍人民講真相嗎?

引用:不要因為一紙試卷的深淺,便認定學校是盲目

原帖由 Judou 於 13-07-07 發表
不要因為一紙試卷的深淺,便認定學校是盲目強迫讀書的可怕地方。作為天神家長的一份子,我深深體會到學校在 ...
認同

more than agree.  

HACS is a good school.  Too many 'rumors' on the bad side about this school

回復 Judou 的帖子

絕對認同

有人話已call 咗有final offer

請問筆試考幾個鐘?

‹ 上一主題|下一主題