用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??
樓主: wcandtt
go

有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信?? [複製鏈接]

Re: 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??

點解你唔打去問下je? 唔水自己囉囉攣咁 !

六合彩 寫道:
[quote]
twokidsmum 寫道:
維多利亞都收咗我個仔, 不過學費太貴, 幾經考慮都係唔讀嘞, 就當俾過仔實習面試算了!

你地個個都收到, 但係我都未收到, 我估都係吾收多架la....
可能我等收reject信ar..... :-| [/quote]

Re: 有冇人收到維多利亞Pre-nursery的收生信??

[quote]
manmanb 寫道:
點解你唔打去問下je? 唔水自己囉囉攣咁 !

[quote]

可以打去邊到問ar...我新年前見你地個個收到, 我都已經打左去問, 佢地話吾會check到, 要過哂收信日期先可以check....

Hi 六合彩

唔使太擔心,你收 reject 信既機會好微!因03年既出生率因sars影響,應該低過02年!加上維記又有何文田新校,又多在的playgroup 班!應該收生會多過以前!

如果真係太多小朋友考唔夠位,大部份都係收 waiting 信,到六月要家長交留位費時,就會有好多位放番出黎俾 waiting 既小朋友!我自己都唔打算交!

你不如打電話問下校務處 check 下封信既下落先!   

2mings 寫道:
Hi 六合彩
如果真係太多小朋友考唔夠位,大部份都係收 waiting 信,到六月要家長交留位費時,就會有好多位放番出黎俾 waiting 既小朋友!我自己都唔打算交!

你不如打電話問下校務處 check 下封信既下落先!   

吾該哂你地....其實我又吾係真係話要一定讀呢間....只不過係見你地咁多人都收到, 點解我地仲未有呢, 所以先有疑問.....

我會去check下, 吾該哂你地...

係呢, 你係邊間分校呢...點解吾打算交

我係SH分校,如果first choice得,我就唔打算交!

由 六合彩 於 2005-02-15 15:04:52

吾該哂你地....其實我又吾係真係話要一定讀呢間....只不過係見你地咁多人都收到, 點解我地仲未有呢, 所以先有疑問.....

我會去check下, 吾該哂你地...

係呢, 你係邊間分校呢...點解吾打算交

[quote]
2mings 寫道:
我係SH分校,如果first choice得,我就唔打算交!

[quote]

係ar...你介吾介意講邊間係first choice呢...因為早排我揾nursery都揾到好苦惱, 一來又吾想k1開始又轉, 所以都吾知維記係咪真係好.....

六合彩
你個bb係囝囝定囡囡? 我既 first choice 係聖保祿幼兒園,希望我囡囡入到,咁就可免除我未來16年既煩惱,而佢亦可有個開心愉快,多姿多彩既校園生活!

p.s. 你係咪成日中六合彩

由 六合彩 於 2005-02-15 15:53:35

係ar...你介吾介意講邊間係first choice呢...因為早排我揾nursery都揾到好苦惱, 一來又吾想k1開始又轉, 所以都吾知維記係咪真係好.....

2MINGS,
ST. PAUL 都係我FIRST CHOICE, 不過係舊生同識人先會入到, 否則真係好難, 真係好似買六合彩咁 !

2mings 寫道:
六合彩
你個bb係囝囝定囡囡? 我既 first choice 係聖保祿幼兒園,希望我囡囡入到,咁就可免除我未來16年既煩惱,而佢亦可有個開心愉快,多姿多彩既校園生活!

[quote]由 六合彩 於 2005-02-15 15:53:35

[/quote]

係呀! SPN N1每年只係得60個位,入到真係好似中六合彩咁開心! :

由 manmanb 於 2005-02-15 16:24:59

2MINGS,
ST. PAUL 都係我FIRST CHOICE, 不過係舊生同識人先會入到, 否則真係好難, 真係好似買六合彩咁 !

[quote]
2mings 寫道:
六合彩

[quote]

2mings,

我諗o既同你exactly一樣,不過只係考慮緊SPN係全日,唔知岩唔岩亞女,同埋,我屋企有bun bun,如果亞女返咗全日,要bun bun做乜? 炒咗佢? 我地會好唔捨得,因為亞女同我地全家人都好鐘意個bun bun. 維記SH branch已經收咗亞女讀上午班, but anyway, 我都會apply埋SPN,佢地好似3月1日開始報名,咁難入,我又唔識人,又唔係舊生,收先算啦.
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

2mings / tuenyima,
但你地真係好好呀, 入到am class, 其實我填application form時係無填pm架, 點知就係因為interview date我tick左accept 5/3/2日就真係掟左太郎去兩日仲要下午, 嗚, 後悔到我呀 !

六合彩,
我都覺得唔會唔收架, 我覺得似寄失左多d, 你係咪都係考belcher's 果間 ?

該用戶已被刪除

I have not received any news from Victory (HH).  My son did not say anything at the interview.   So, I think the chance of being accepted is low.  Could anyone please advise whether the school will send out reject letter to unsuccessful applicants?   

My son did the interview in Kornhill, I also did not receive any confirmation letter.  All my friends received letters before CNY holidays, but not so good news coz they are asked to change to other school or PM class.  
I am thinking that if they are going to send us reject letter or waiting list letter, why they sent it a bit later than others???  In fact, I don't think that they will totally reject any kids.   :idea:

我女兒都在聖保祿幼兒園就讀, 但學費5千多元, 男孩畢業後又不保證入到我心儀的小學, 所以不會安排細仔到聖保祿. 不過維多利亞學費很貴, 所以都放棄了.

我打算在一間有口碑但學費便宜的教會幼兒園讀一年多再考九龍塘的K1,不知會否決定錯誤!

twokidsmum

原來有咁多位媽咪都打算考 St. Paul N1 的!希望大家都咁 LUCKY 被取錄哂啦!

twokidsmum,

咁想問妳覺得女兒在 St. Paul 讀書開唔開心呀?可唔可以分享一下 Interview 有 D 乜野攪作架?謝謝!

Hi hay03,

我女兒在 St. Paul "玩"得很開心, 讀書�功課? 無乜喎! 不過我女兒很喜歡自己看圖書, 4歲可以自己讀到6, 7歲的英文書了. 跟學校都有關係的, 因為學校無乜功課!

面試很簡單, 問一些很普通的問題, 不用太緊張! 主任會一邊問家長問題, 一邊觀察小朋友. 話雖如此, 面試競爭很大, 60個N1學位中包括了很多幼兒園學生的弟妹, 其實只收很少外來學生.

祝大家好運!

twokidsmum

twokidsmum,

謝謝分享!我都覺得競爭很大呢!話就話 03 BB 出生人數少左!

係呢,咁女女番全日制的初期有無覺得佢唔習慣呢?女女需唔需要坐校車/巴士上學嗎?

kristymami,
你有無上belcher's playgroup架 ?
唔通你就係我識既kristy's ma ?
該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題