用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 柴灣寶血,嘉諾撒培德同鴨真,邊間好? ...
go

柴灣寶血,嘉諾撒培德同鴨真,邊間好? [複製鏈接]

如題,但本人住柴灣。3 間學校 banding 如何?請各位給于意見,謝謝!

elbar  嘉諾撒培德   發表於 13-7-10 08:08
   1    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

我自己係培德校友, 學術唔駛我多講, 反而想著眼於教學生成長方面, 家長宜多了解, 從下面週年報告中領略一下吧

週年報告
http://www.ptcc.edu.hk/tc/profil ... t_2011-2012_Web.pdf
成份都無講公開試/升大學資料, 唯一係交聯招時
3.3配合新聯招系統要求,升學及就業輔導組與中、英文科和班主任協作,裝備同學撰寫相關文件
 升學及就業輔導組與中、英文科和班主任協作下,第一屆聯招文件順利遞交。
 第一屆聯招文件雖已順利遞交,但同學多被動及需多番催促才能完事,建議進一步與班主任合作,培養同學的時間管理意識, 免臨渴掘井。
(從學生態度你見到咩呢......)

話晒我都離開南區多年, 岩岩再問南區同事UPDATE資料, 問佢鴨真點, 佢話BAND TWO頭LOR, 我再問咁鴨真同培德呢? 我同事碌大對眼答我: 真光~~!

我係住南區, 按學術及校風相信鴨真較佳, 希望提供到合適意見給妳

多謝各位意見!

Charlotte_mom 發表於 13-7-10 09:41
我自己係培德校友, 學術唔駛我多講, 反而想著眼於教學生成長方面, 家長宜多了解, 從下面週年報告中領略一下 ...
回想85年. 培得真的十分強! 現在南區很難選校. 所有band one都出外區.

‹ 上一主題|下一主題