用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求小一面試相片影樓
go

求小一面試相片影樓 [複製鏈接]

請問大家能推介專影小一面試相片的影樓嗎?謝分享!

8    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

唔多見有呢類討論, 個人覺得幫助唔大

最好去心儀校門前, 讓小朋友擺post影相, 用來做profile封面.

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌

醒目開學勳章 王國長老

引用:最好去心儀校門前,+讓小朋友擺post影相,+用

原帖由 palmchristy 於 13-08-06 發表
最好去心儀校門前, 讓小朋友擺post影相, 用來做profile封面.
你講真嗎?

Charlotte_mom 發表於 13-8-6 13:04
你講真嗎?

我就係咁做,不過淨係影最心儀嗰兩間。
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:Charlotte_mom+發表於+13-8-6+13:04+

原帖由 happy_lavender 於 13-08-06 發表
我就係咁做,不過淨係影最心儀嗰兩間。
真係無唸過有無著埋校服

回復 Charlotte_mom 的帖子

我當年用呢招. 大女考四間私小全部收, 細女考三間私小有兩間收一間waiting.

我覺得呢種做法代表誠意. 因為校方肯定你帶小朋友去過間學校.

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌

Charlotte_mom 發表於 13-8-6 14:05
真係無唸過有無著埋校服

當然無,不過如果係著該小學的校服,都有得諗…………講笑唧!
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

就算有都唔敢著啦, 想死咩.

回覆:palmchristy 的帖子

勁!

醒目開學勳章 王國長老

引用:回復+Charlotte_mom+的帖子 我當年用呢招.

我當年用呢招. 大女考四間私小全部收, 細女考三間私小有兩間收一間waiting.

引用:回復+Charlotte_mom+的帖子 我當年用呢招.

咁都比你諗到,誠意滿分

引用:Quote:原帖由+palmchristy+於+13-08-06+發

原帖由 Charlotte_mom 於 13-08-06 發表
你講真嗎?
我有親戚做小學老師,都有教我用呢招。

palmchristy  原來已經唔係新招.  發表於 13-8-7 14:09

回復 palmchristy 的帖子

請問在面試及個人檔案方面還有甚麼取勝招數?
請教、請教!

回復 littlecheuk 的帖子

招數有好多喎, 有時間去我個開心家庭Blog睇睇. 在分類 - 小一選校 有33篇心得.

happy_lavender    發表於 13-8-7 17:35

回覆:lilian926 的帖子

封面最緊要係能夠表現出小朋友的個性或強項。如小朋友鍾意跑步,就搵個天氣好既日子去政府啲田徑場影,玩樂器就影奏樂相,鍾意畫畫就影佢畫畫全神灌注既情形,鍾意幫,就參加賣旗時拍下賣旗情況,不一家要望鏡頭,但係就要比到第一印象比睇profo個個。

回覆:求小一面試相片影樓

我當年喺屋企影,阿女最放鬆,考六間四收兩後補,你諗吓有冇用。

回覆:求小一面試相片影樓

單靠個封面就有學校收? 如果世界真係咁簡單就好了。

回覆:556699 的帖子

‹ 上一主題|下一主題