用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陳守仁小學 TSL 開始上網申請啦!
樓主: Clearsky
go

TSL 開始上網申請啦! [複製鏈接]

引用:if+TSL+offered+a+place+then+cannot+go+fo

原帖由 c-wong 於 13-08-14 發表
if TSL offered a place then cannot go for lottery draw? pls advice.
if so, will not apply for TSL, t ...
佢收你,都視乎你係咪take 佢offer.  到註冊留位時先簽放棄抽獎信的。
所以只可申請自行,等唔到大抽獎了。除非waiting, waiting到八月底的。但又冇理由希望自己只得waiting offer 啦!right?!

剛看完, 暫時有5000幾人.

報唔到, WEBSITE又ERROR, APPS又死, 點算

queenmiffy 發表於 13-8-21 09:40
報唔到, WEBSITE又ERROR, APPS又死, 點算
我上到冇問題喎! 今日我地學生公佈分班, 可能咁橋多人上去睇吧。一陣再試下!

回復 silvia_ng 的帖子

謝回應, 再試~

醒目開學勳章

silvia_ng 發表於 13-8-21 09:50
我上到冇問題喎! 今日我地學生公佈分班, 可能咁橋多人上去睇吧。一陣再試下! ...
請問一班大約有多少人?  又是否以成績每天再分班? thanks

lyhv 發表於 13-8-21 10:19
請問一班大約有多少人?  又是否以成績每天再分班? thanks
每班約33-35人, 雙班主任。沒有按成績分班, 每年轉不同班, 只有在五六年級才同一班 + 同班主任。
在中文堂因有非華裔學生轉去第二個課室上法文課, 所以有時實際上堂人數會較少。

醒目開學勳章

silvia_ng 發表於 13-8-21 10:54
每班約33-35人, 雙班主任。沒有按成績分班, 每年轉不同班, 只有在五六年級才同一班 + 同班主任。
在中文堂 ...
Thank you very much Silvia.  
I see, yes, 我都見今次報名表中有好多非華姓小朋友報名, 競爭真係好犀利...

silvia_ng  是的.....真係好多人呢...  發表於 13-8-21 11:39

引用:Quote:silvia_ng+發表於+13-8-21+10:54+每

原帖由 lyhv 於 13-08-21 發表
Thank you very much Silvia.  
I see, yes, 我都見今次報名表中有好多非華姓小朋友報名, 競爭真係好 ...
Non Chinese 應該有另一條隊,right?

引用:Quote:原帖由+lyhv+於+13-08-21+發表Thank+

原帖由 LITTLESPICY 於 13-08-21 發表
Non Chinese 應該有另一條隊,right?
yes, 校長係簡介會度話20% for ncs right?

引用:Quote:原帖由+LITTLESPICY+於+13-08-21+發

原帖由 silvia_ng 於 13-08-21 發表
yes, 校長係簡介會度話20% for ncs right?
記得佢講過,不過忘記%!

擒日試咗全日都唔得, 電話APPS都係開唔到, 打去學校問,佢地話冇問題喎

queenmiffy 發表於 13-8-22 09:17
擒日試咗全日都唔得, 電話APPS都係開唔到, 打去學校問,佢地話冇問題喎 ...
有冇試過第二部電腦? 我地班家長全日上校網冇問題喎?!apps - 可以報名嗎?

silvia_ng 發表於 13-8-22 10:17
有冇試過第二部電腦? 我地班家長全日上校網冇問題喎?!apps - 可以報名嗎?
yes,我剛剛再試都無問題!  我建議queenmiffy試下delete哂browser入面啲cookies同history,然後restart部電腦再試過

慘~ 用電話上網申請到, 但又PRINT唔到BARCODE出來比錢, 叫朋友幫我上網開另存給我, SENT比我, 我又係開唔到

引用:慘~ 用電話上網申請到, 但又PRINT

原帖由 queenmiffy 於 13-08-22 發表
慘~ 用電話上網申請到, 但又PRINT唔到BARCODE出來比錢, 叫朋友幫我上網開另存給我, S ...
有無試個呢條link, 可以印bar code
http://210.0.207.198:8080/1415/printbarcode/default.asp

係admission 個版搵到㗎。

vic6 發表於 13-8-21 02:44
剛看完, 暫時有5000幾人.

見 name list 上有幾個順序number 係相同姓氏及出生日期, 係咪佢地報完又報? 報成幾個...

silvia_ng  hang 機? 攪到click完又click?  發表於 13-8-22 17:26

引用:Quote:vic6+發表於+13-8-21+02:44+剛看完,+

原帖由 KittyMelody1 於 13-08-22 發表
見 name list 上有幾個順序number 係相同姓氏及出生日期, 係咪佢地報完又報? 報成幾個... ...
三四胞胎?

silvia_ng  That's funny  發表於 13-8-22 17:25

超過六千人了....

引用:慘~ 用電話上網申請到, 但又PRINT

原帖由 queenmiffy 於 13-08-22 發表
慘~ 用電話上網申請到, 但又PRINT唔到BARCODE出來比錢, 叫朋友幫我上網開另存給我, S ...
Nevermind 學校更亭有得借code 俾$$$

‹ 上一主題|下一主題