用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎?
樓主: 小藍莓
go

有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎? [複製鏈接]

回覆:MamaPun 的帖子

據我所知, OU 五分學科既tutorial 大約有九堂, 唔計attendent. 唔上都得架, 過我就要上先知點做功課。

引用:Quote:原帖由+小藍莓+於+13-10-30+發表據我

原帖由 MamaPun 於 13-10-30 發表
原來係咁,我朋友都話一個月一堂導修。
上依家上係一個月2堂

回覆:tommyxsarah 的帖子

我依家讀第一科, 以每個sem 讀一科計, 讀120分, 完成都十年八載, 問過幾個同學仔, 可惜都唔係朝住我個方向, 感覺d 無奈......有d 平時讀緊其他大專院校, 有d 就試堂...

回覆:有無人進修公大課程, 可以分享吓嗎?

C6當初話我, 咁樣讀讀完都夠鐘退休喇:;pppp: 用十幾萬去讀, 完成可唔可以有番十幾萬既回報呢?

回覆:YuYuMother 的帖子

yes. 所以我唔埋佢囉,讀書,個人無咁腦實。

YuYuMother  加油呀!  發表於 13-11-14 14:33

引用:無法啦!年輕時錯過好多機會,+我唔想退休都

原帖由 lin_220759 於 14-05-16 發表
無法啦!年輕時錯過好多機會, 我唔想退休都未帶四方帽, 所以要勤力啲, 希望完成degree仲有十年八年做吓! 不 ...
小朋友F4真係唔駛理, 我細個件小一咋, 同步讀書, 以前成日叫唔識做, 依家話比佢知做功課要自己做。

引用:Quote:原帖由+杰杰媽媽+於+14-07-19+發表本

原帖由 YuYuMother 於 14-07-20 發表
我計過而家慢慢hea住讀,到我畢業時呀女剛剛中學畢業。
x2. 不過唔知涯唔涯到,好難記唔入腦

奇實都唔易讀,TMA好難做,真係好靠自己勤力,d同學話日校都無咁難。

請問有無讀完407?

其實ou 係咪比其他院校既校外進修難讀呢?

引用:讀+ou就係因為成績差先讀,如果語文唔好,

原帖由 杰杰媽媽 於 15-10-01 發表
讀 ou就係因為成績差先讀,如果語文唔好,可以由低讀起,1字頭既英文係好淺既,會由頭教起,正常會個格既, ...
103。104係Business Communication, 話淺, 真係唔淺。入門科。好多人就係死咗!唔再讀。

‹ 上一主題|下一主題