用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅男女中學附屬小學 聖保羅男女小學(黃竹坑)
樓主: sindywongyansin
go

聖保羅男女小學(黃竹坑)   [複製鏈接]

556699 發表於 13-8-27 21:37
其實如果咁不滿咁不屑大可以唔報或收咗唔讀, 根本就係心裡發夢都想入但自知勝算不大在此發窮惡吧。

...
真係唔係人人有興趣入讀,申請人三千多,陳守仁差不多double!不如你解答吓有D學校要check面試者住址証明正本,有D學校任你鐘意寫山顶又好,板間房又好,唔會check你eg, 男拔。

lawsonmoon 發表於 13-9-7 21:50
真係唔係人人有興趣入讀,申請人三千多,陳守仁差不多double!不如你解答吓有D學校要check面試者住址証明正本 ...
今年沒有check

引用:Quote:556699+發表於+13-8-27+21:37+其實如

原帖由 lawsonmoon 於 13-09-07 發表
真係唔係人人有興趣入讀,申請人三千多,陳守仁差不多double!不如你解答吓有D學校要check面試者住址証明正本 ...
我唔係CoEd教職員亦唔係代言人,所以無資格亦無需要解答check地址這事情。都係嗰句,咁不滿唔報讀就可以了。

lin051051  說的沒錯  發表於 13-9-8 20:20

lawsonmoon 發表於 13-9-7 21:50

邊間要check面試者住址証明正本??

回覆:pino 的帖子

DGJS

就算有很多家長認為收生制度有幾唔理想都好,今年仍然有超過3200位小朋友報考,名校依舊有捧場客。

interview 發表於 13-9-7 22:06
今年沒有check
俾人鬧得多,今年真係肯改,有進步!係啦,你又話直資不受校網影響,咁你又去check人住址,點都講唔通。Well,你都係過咗1st in 同2nd in之後,睇吓有冇叫你帶住址証明後再同我地update吓。Thank you. Good luck.

每年到面試階段.都會有一堆家長唔滿意,旦係依然有甘多人考!
唔會影響的!

都成日聽到有人話遠呀、吾知點返學呀等等,咪一樣報,3200人,比想像中少。

引用:都成日聽到有人話遠呀、吾知點返學呀等等,

原帖由 Jane1983 於 13-09-08 發表
都成日聽到有人話遠呀、吾知點返學呀等等,咪一樣報,3200人,比想像中少。 ...
3200唔係特別多, 港大同學會都有3006。 當然學費, 位置和勝算都會有所影響。

回覆:聖保羅男女小學(黃竹坑)

想問吓佢地幾時通知1st in 時間??  謝謝!!

First round wil start end of Sept, with groups 1 & 3 first (i.e. they will interview Christians first, and then non-Christians)

THey typically give relatively short notice for the interview, e.g. receive letter this week for interview next week

回復 AGJ 的帖子

Hello!  How are you?  Do you remember what is the first interview at St Paul Co-Ed, please?  You can write Chinese as I can read.  Just type very slow in Chinese :(
THANKS so much!!

AGJ  很久沒上網, 剛才見到你的問題, 不知過時了沒有...其實幾個重點之前我也提過, 父母要出席, 衣著正式點, 要知學校全名, 入到去要主動拿書看, 至於其他學術及性格問題, 要靠自己啦.   發表於 13-10-10 16:57

回復 小克 的帖子

用红字真係無礼,仲要指住人鬧,洗吾洗噤激呀?
‹ 上一主題|下一主題