用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學 請問培道面試要做D咩? 要問D咩呀?
樓主: muimuibobo
go

請問培道面試要做D咩? 要問D咩呀? [複製鏈接]

回覆:請問培道面試要做D咩? 要問D咩呀?

Interview 當日只帶約見信,唔需要帶其他文件?
家長係咪喺樓下等小朋友出嚟?等待嘅時候,家長有冇其他嘢要填或要做?

Thx a lot

MuiMuiQQ 發表於 13-10-11 09:43
Interview 當日只帶約見信,唔需要帶其他文件?
家長係咪喺樓下等小朋友出嚟?等待嘅時候,家長有冇其他嘢 ...

上年我地係IN 9點, 亞仔上左課室後, 我同老公出左去食早餐, 半個鐘後返到學校都仲要等10分鐘左右亞仔先落返黎, 學校有開放一個課室比家長們坐係度等.

記得亞仔話老師都係同佢地傾計, 問下日常生活的問題.

亞仔係培道返左一個多月學, 感覺佢返得好開心.

MuiMuiQQ  thx thx {:1_1:}  發表於 13-10-11 18:34

回覆:samanthalht 的帖子

samanthalht, 完全同意,培小係間冇乜壓力既學校,我仔都返得都好開心,出年到阿女升小一,明天都要去面試,希望成功啦!

平常心吧! 因本身的幼稚園生一向直上已占了70%, 只有30幾個位留返比咁多小朋友申請報入小一

引用:平常心吧!+因本身的幼稚園生一向直上已占了

原帖由 catng1111 於 13-10-11 發表
平常心吧! 因本身的幼稚園生一向直上已占了70%, 只有30幾個位留返比咁多小朋友申請報入小一 ...
幼稚園吾係全部收曬先咩?

引用:samanthalht,+完全同意,培小係間冇乜壓力

原帖由 shan1022 於 13-10-11 發表
samanthalht, 完全同意,培小係間冇乜壓力既學校,我仔都返得都好開心,出年到阿女升小一,明天都要去面試 ...
希望成功明年一齊返學

醒目開學勳章

呢間學校真好,見完送個氣球給小朋友。真心想入。

我女剛in完,佢話有張咭,裏面有月餅香蕉蘋果橙,老師叫佢憑呢四樣作故事;又話考記憶,老師講5樣東西,之後跟番次序講出來。

亞女講得咁多,唔知係唔係

好多小朋友in完出來時都好開心咁

回覆:sasafan 的帖子

幼稚園是全部直升小學。只是有些學生沒有留留位費。所以有些位。

引用:幼稚園是全部直升小學。只是有些學生沒有留

‹ 上一主題|下一主題