用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖士提反書院附屬小學 st Stephens sec in
樓主: musicien
go

st Stephens sec in   [複製鏈接]

candon 發表於 13-9-12 12:19
回復 ajfamily 的帖子

係,我都聽過有二個小朋友比較,一個好叻,好SHARP,反而無學校收,但另一個,一般小朋友, ...
咁真係吾知d學校點揀?!

引用:今日都係無,真係唔知佢地用咩準則去收生,

原帖由 loklokhui 於 13-09-12 發表
今日都係無,真係唔知佢地用咩準則去收生,我個小朋友都可以講得出所有係入面發生的事情,仲有就係佢話佢有 ...
如果我小朋友冇2nd in,我暫時吾會話俾佢知,希望可以慢慢忘記,遲點再講拉。

回復 pino 的帖子

YES,我識有個收到2ND IN 信GE,佢話佢當日都做唔到老C的要求,但都....唉.....

回覆:st Stephens sec in

好奇問下,有得2nd in既係幾月出世,我仔9月細仔,預左唔得,至今仍未收信。

回復 babyjen 的帖子

我識個個有2ND 係5月,我自己個係細仔.....仲細過你....

昨天收到。2月出生。

回覆:st Stephens sec in

My son is dec small boy

回覆:musicien 的帖子

好叻呀

引用:+好叻呀 +

原帖由 babyjen 於 13-09-12 發表
好叻呀
Thx. 佢答錯問題但佢有擧手有表演。I guess the critical part maybe it's the puzzle/ block that they need to work with others in the gp. He said the whole gp worked together and finished the task fast. I think it really is luck. 要睇埋other kids.

我個仔話,老師無叫人出黎表演,我都唔知係唔係真係有表演呢PART?

不是什麼表演 ,老師叫孩子揀 1唱歌2 朗誦3 跑步 是但一樣做

我今早問佢,佢都話無呢樣野

回覆:loklokhui 的帖子

不如大家講下個日的面試情況,
我個仔話一開始就3個人一組,佢地個組玩lego起城堡,之後聽一個普通話的故事,之後就問問題,完左之後就可以離開。

回復 loklokhui 的帖子

入到去,有一個ENG老師講野,SAY GOOD AFTERNOON,
之後一齊唱一隻歌,JUNGLE BELL,老師問邊個小朋友想表演,要自己HANDS UP出去,佢話佢係第二個,表演唱歌,

,跟住又話有6個小朋友一組一齊砌PUZZLE,問左佢一條問題,問佢讀邊間,
跟住就完

回復 loklokhui 的帖子

你仔邊日面試??

回復 MZ1488 的帖子

請問你女女邊日面試架??

佢見23/8 10:00

回復 candon 的帖子

我囝囝都話有唱歌,不過冇話要自己擧手、普通話故事、砌積木!但我聽一齊學野既朋友仔話冇砌積木!Ai,其實面試都係冇公平ga la!總覚得即使題目不同,但至少形式應該要一樣!好似考英華,有d小朋友要玩認人物、有d又冇;港同有人話問雙位加數英文答問題,但有人又話就咁單位加減數!總之,運都好緊要!

回復 pino 的帖子

係呀,其實真係睇下好唔好彩,問著深定淺的問題...唉....

港同,我仔係問單加數....但仔話,認中英文字唔太識,我話,好深咩,佢話,係呀,我平時無教過架喎,但我平時教個D,都唔算淺喎....唔通真係咁深咩,不過我覺得,只係抽唔中佢識個D LOR,字咁多,有無乜能佢地會識得晒先..SO都係睇彩數啦...唉
‹ 上一主題|下一主題