用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 聖彼得vs呂明才點揀好?
樓主: wendychiu301
go

聖彼得vs呂明才點揀好? [複製鏈接]

聖彼得"111"唔洗諗, 相信呂小放第二仍有機, 第三就未必. 今年超多人申請小一, 頭三一定要小心排位, 千萬不能太進取, 否則......

醒目開學勳章

Ting0329 發表於 13-9-26 09:54
聖彼得"111"唔洗諗, 相信呂小放第二仍有機, 第三就未必. 今年超多人申請小一, 頭三一定要小心排位, 千萬不 ...
請教意思是聖彼得叩門不須要/在乎1-1-1?

回復 hellomiffy 的帖子

For info, last year, I don't choose St Peter before.  We still can have interview for 叩門 in June 2013.  But really many people go for 叩門,I don't have offer.

hellomiffy  thanks  發表於 13-10-3 14:31

引用:我都想問20分入基恩,要抽嗎?機會大嗎? +

原帖由 boboapril 於 13-09-26 發表
我都想問20分入基恩,要抽嗎?機會大嗎?
廿分基恩應該要抽。主要在宗教五分上。天主教得,基督教得,洗禮紙得,牧師信證明又得。范圍好廣。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

引用:Quote:原帖由+boboapril+於+13-09-26+發表

原帖由 Obiepapa 於 13-10-03 發表
廿分基恩應該要抽。主要在宗教五分上。天主教得,基督教得,洗禮紙得,牧師信證明又得。范圍好廣。

...
你意思有牧師寫信証明小朋友regular返兒童祟拜,比如1-2年但無受浸都有5分?

boboapril 發表於 13-10-4 01:03
你意思有牧師寫信証明小朋友regular返兒童祟拜,比如1-2年但無受浸都有5分?

...
呢樣主任在開放日無講得好清楚,有位姓朱的主任問左校長話牧師信可以,但我沒有具體問信里寫什麼。建議直接和學校查詢。
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

醒目開學勳章

引用:Quote:IloveJJ+發表於+13-9-12+23:48+聖彼

原帖由 sysadmin 於 13-09-13 發表
点解你知要抽哩?你又吾知人地收幾多表又吾知人地有幾多個廿分
除非你係老師啦
...
何必咁激動,人地可能綜合咁多年嚟睇,20分都要抽啫!
你可以唔信㗎!

回覆:聖彼得vs呂明才點揀好

聖彼得肯定好过呂明才。
如果唔計聖士提反女小學,聖心女小學
中西區第一志願就係聖彼得同般官la

回覆:Obiepapa 的帖子

Thanks a lot.

回覆:聖彼得vs呂明才點揀好

我見大家都無咩點提英皇書院同學會小學,這間ok嗎?我見升中派位都唔差,大家點睇?聖彼得,般小都好過?

引用:Quote:原帖由+boboapril+於+13-09-26+發表

原帖由 Obiepapa 於 13-10-03 發表

...
父親係,小朋友唔係,有無宗教分?

回復 DevilPig 的帖子

如果有牧師肯寫信就得
‹ 上一主題|下一主題