用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 自行15分誇區揀華仁定聖若瑟
樓主: musicien
go

自行15分誇區揀華仁定聖若瑟 [複製鏈接]

seamama 發表於 13-9-23 14:32
你意思係WY比St jo 更受歡迎? 我以為 St jo 會多D人選tim....

因為st jo 位多d呀麻, 以上都是我的意見姐, 因為我呢幾年所認識的人選st jo/華仁而入到的比例係華仁難中d羅, 又唔可以作準既, 而且大抽獎呢家野真係講運氣.  
希望每天開心渡過 ;-)

回復 musicien 的帖子

朋友囝囝今年跨區大抽獎入St. Jo. (有私小back up).

phoebe_ming5    發表於 13-10-9 13:48

引用:Quote:seamama+發表於+13-9-23+14:32+你意

原帖由 Jessy 於 13-09-23 發表
因為st jo 位多d呀麻, 以上都是我的意見姐, 因為我呢幾年所認識的人選st jo/華仁而入到的比例係華仁難中d ...
明白!咁即係wy仲難

引用:回復+musicien+的帖子 朋友囝囝今年跨區大

原帖由 Gloriasogashiwa 於 13-09-23 發表
回復 musicien 的帖子

朋友囝囝今年跨區大抽獎入St. Jo. (有私小back up).
即係甲部中St. Joesph ?

Gloriasogashiwa  係, 住31網  發表於 13-9-23 17:43

要自行華仁或聖約瑟呢對孖寶,15 分一定冇計仔 。20 分兩間都難過登天,除非老豆係張智霖或陳奕迅, 另加天主教洗禮紙乙張, 咁就好穩陣 (純講笑 )

中肯地建議等明年一月大抽獎。 早兩年當聖約瑟仍然收 8 班半日制小一的時候,機會比現在多 (學位數目上,比同門喇沙小學 6 班全日制小一更多位),再加上灣仔區 3 間吸飛大熱只能選 1 間作首選,所以當年抽入聖約瑟的機會率相對高一點。

但現在聖約瑟改收 5 班全日制小一,再加上出生率每年增加,機會一定細左。不過華仁或聖約瑟兩間都好難,平常心吧。

WY & St. Jo邊間少世襲咪邊間機會多少少

醒目開學勳章

引用:+本帖最後由+lugano+於+13-9-23+17:19+編輯

原帖由 lugano 於 13-09-23 發表

要自行華仁或聖約瑟呢對孖寶,15 分一定冇計仔 。20 分兩間都 ...
張智霖係舊生都無報,個仔讀咗國際

15分報邊間名校都係只能博叩門, 名校叩門對所有人機會都好微, 幾叻都好奈何競爭大.
所以我會選二線學校.
‹ 上一主題|下一主題