用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 明思教育中心
go

明思教育中心 [複製鏈接]

有冇小朋友系油麻地明思學過Grammar?教得好唔好?Thx !

13    0    0    0

Miss蔣教得好好的

但條件是一定要由 level 1開始報才接受,

每課補習時間都會頗長

如考慮報名忠告你要先有心理準備

必須能堅持6年才不會浪費

還要先輔導小朋友能每課做好老師要求

因為老師是屬嚴謹一類

如果能完成level 6得著是

往後升英中就不會讀得辛苦了

引用:Miss蔣教得好好的…但條件是一定要由+level

原帖由 公主老豆 於 13-10-02 發表
Miss蔣教得好好的…但條件是一定要由 level 1開始報才接受,每課補習時間都會頗長如考慮報名忠告你要先有心 ...
Thank you !

引用:Miss蔣教得好好的…但條件是一定要由+level

原帖由 公主老豆 於 13-10-02 發表
Miss蔣教得好好的…但條件是一定要由 level 1開始報才接受,每課補習時間都會頗長如考慮報名忠告你要先有心 ...
請問小朋友由二年班or三年班開始讀會比較好?

我囝囝當年LEVEL 2讀左幾個月, 當默書唔合格要留堂, 要睇下小朋友受唔受得, 因為每堂坐兩個鐘, 要乖乖坐定定, 唔係實俾MISS罰. 我個囝就幾抗拒.

有同學仔讀左幾年, 而家讀緊LEVEL 5. 操grammer, tense, 但無writing及 comprehension, 佢要係出面再補.  

回覆 Fionamama88 的帖子

無得揀
一定要從level 1 =只限小二起報名
不能提早不可插班

即係小四報唔得 ?

多唔多功課?

多功課, 每星期有10多頁功課, 每星期要默書, 要測驗, 錯多過5個要留堂, 寫字要整齊, 上堂要留心, 好嚴格

引用:多功課,+每星期有10多頁功課,+每星期要默書

原帖由 大件仔 於 14-03-29 發表
多功課, 每星期有10多頁功課, 每星期要默書, 要測驗, 錯多過5個要留堂, 寫字要整齊, 上堂要留心, 好嚴格 ...

小四可否收

回覆:明思教育中心

雖然功課係多些,打好底都好重要

我諗有位小朋友又程度OK, 應該會收.

功課多, 如小朋友快手快腳, 唔多錯, 唔使點改就OK, 否則每次10幾頁, 又加上次改正, 再加默書錯要罰抄, 都好係野

每年7月也會招生,唔達標的要留班

明思很多工作紙要做,個個星期要默書,測驗,受到就冇野,受唔到好快被踢走

第一天孩子上堂回來,告訢說每班5〜60人,把我嚇了一跳 ,

教學方法是傳统嚴厲和大量操練方式 ,
孩子讀得不甚開心 ,捱完壹個月就停讀了。

還有更令人関注是安全和疾病傳染問题。

5,60人咁誇??

wonderbaby 發表於 14-5-5 20:01
5,60人咁誇??

第一次上去交學費時,
因陳設都是很簡單, 班房只用圍板屏風圍著,
當時正好上課前 ,隙中瞥見裡面情形,人聲嘈雜,
雖不可以入內去數。但四五十人就實有。

小兒是三年級,相信亦不會數錯。
之前有人問四年級收不收插班,
一定收--只要能放下一張櫈。

好似無註冊, 超收, 消防唔得, 我仔返了一個月, 已捱唔住, 因鬧得好梗要.
只收低班, 因中學唔夠料教, 我仔的表姊讀女拔中二, 覺得無幫助, 去了樂知社, 專業好多, 有註冊,環境好好多, 多屆狀元都喺樂知社讀.  老師Miss Chan 很有heart. 雖然收插班,不過很難入, 因大多數學生由小學讀到中六, 我重等梗.
我仔的表姊話常常見畢了業的學生來探Miss Chan, 關係好好.

引用:第一天孩子上堂回來,告訢說每班5〜60人,

‹ 上一主題|下一主題